NJU SU U GRAČANICI IZABRALI KAO LEPŠU OD NAJLEPŠIH: Lepa Milica ponela titulu Kosovke devojke (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Kosovo Online

U porti manastira Gračanica

NJU SU U GRAČANICI IZABRALI KAO LEPŠU OD NAJLEPŠIH: Lepa Milica ponela titulu Kosovke devojke (VIDEO)

SRBI NA KIM -

U narodnoj nošnji, bez golotinje, kratkih sukanja i kupaćih kostima

U porti manastira Gračanica, pred više stotina ljudi održan je "31. izbor Kosovke devojke za 2023", na kojem je titulu najlepše ponela Milica Ivanović iz Gračanice.

Za titulu najlepše Kosovke devojke takmičilo se devet devojaka.

Petočlani žiri na čijem je čelu bila doktorka komunikologije Vesna Jugović izabrali su Milanu Stevanović iz Goraždevca za drugu pratilju, Anđelu Staletović iz Štrpca za prvu pratilja, dok je za najlepšu Kosovku devojku izabrana Milica Ivanović iz Gračanice.

Milica Ivanović je kazala da će sa ponosom nositi titulu koja joj je pripala.

"Drago mi je što sam deo i što sam promovisala Gračanicu. Konkurencija je bila velika, ali eto žiri je odlučio i drago mi je što sam to ja", kazala je Ivanović.

Predsednica žirija Vesna Jugović kazala je da je pred žirijem bila velika odgovornost, ali da su svi bili saglasni oko izbora pobednice.

"Bila je velika odgovornost pred petočlanim žirijem. 31. godina kako postoji ovaj izbor za Kosovku devojku, mnogo duže nego što imamo izbor za mis sveta. Nećete verovati ali svi smo glasali za Milicu Ivanović, čini mi se da je bila najozbiljnija, jer nositi tu titulu je vredna stvar. Vizija lepote je velika odgovornost, i u zemlji i svetu, u zemlji naša lepotica i Kosovka devojka treba da bude uzor mladima, a u svetu naš ambadador lepote", istakla je Jugović.

Za publiku je bio pripremljen bogat kultutrno umetnički program, a gost večeri bila je Katarina Bogdanović sa orkestrom, koja je otpevala nekoliko starih kosovskih pesama.

Kako je kazala Katarina Bogdanović, zadovoljstvo i čast joj je što je večeras u Gračanici po prvi put.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti ovde na ovom mestu. Jako sam srećna i puna sam emocija. Puno divnih ljudi, lepih devojka. Ovo je manifestacija koja drži do toga da očuva nasleđe pre svega Kosova i Metohije. Nadam se da sam svojim koncertom doprinela tome", poručila je Bogdanović.

Izboru za najlepšu Kosovu devojku prisustvovali su pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić, vladika Tedosije, gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarič, predsednik PO grada Priština Novak Živić, predsednik PO grada Lipljan Milan Joksimović.

Organizator 31. izbora Kosovke devojke je Dom kulture Gračanica, pokrovitelj Kancelarija za KiM. Manifestaciju su pripomogli: Skupština grada Prištna, Opština Gračanica, Sindikat i JP Površinski kopovi i Sindikat i JP Termoelektrne Kosovo-Obilić.

Događaj su obezbeđivali pripadnici kosovske policije.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track