TUGA, PRAH I PEPEO Kancelarija za KiM: Požar u domaćinstvu porodice Milenković nastavak zastrašivanja Srba (FOTO)
Foto: Printscreen Kosovo online

U selu Odanovce kod Kosovske Kamenice

TUGA, PRAH I PEPEO Kancelarija za KiM: Požar u domaćinstvu porodice Milenković nastavak zastrašivanja Srba (FOTO)

SRBI NA KIM -

U selu Odanovce kod Kosovske Kamenice sinoć je izgorela štala porodice Milenković, a budući da u objektu nije bilo električnih instalacija, sumnja se da je požar izazvan ljudskim faktorom, saopštila je Kancelarija zaKosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da je i ovo urađeno kao nastavak pritisaka i zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji, koji su intenzivirani nakon poslednje odluke Aljbina Kurtija da ukine srpski dinar.

Navode da je izgoreo krov i hiljadu bala sena, a od vatre su spaseni stoka i traktor.

Kosovska Mitrovica, Odanovce, požar
foto: Printscreen Kosovo online

Osim što je četvoročlanoj porodici Milenković naneta materijalna šteta, kako se dodaje, svim Srbima kosovskopomoravskog okruga je na ovaj način poručeno da su nepoželjni.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju na terenu obišli su pogođenu porodicu i poručili da će pomoći da se šteta sanira.

U većinski albanskom selu Odanovce živi desetak srpskih porodica, a nedavno je jednom od Srba zapaljen automobil.

"Svedoci smo da na Kosovu i Metohiji iz dana u dan institucionalno nasilje, uvedeno od strane Aljbina Kurtija, prerasta u fizički linč, sa ciljem da se Srbima stvore potpuno nemogući uslovi za život i opstanak u našoj južnoj pokrajini", navodi se.

Kosovska Mitrovica, Odanovce, požar
foto: Printscreen Kosovo online

Dodaje se da kada političke strukture manifestuju otvorenu netrpeljivost prema jednoj društvenoj grupi i to bez ikakve zadrške ili nagoveštaja sankcija, onda i pojedinci to shvataju kao poziv da se uključe u kampanju progona.

Namera Aljbina Kurtija, poručuju iz Kancelarije, je da Srbe natera da se isele sa Kosova i Metohije, a kampanja nasilja i sistematskog obespravljivanja će nesumnjivo biti nastavljena ukoliko se odlučnom reakcijom međunarodne zajednice režim u Prištini ne zauzda i ne spreči u zločinačkim namerama.

1 / 4 Foto: Printscreen Kosovo online

Srbija, u interesu humanosti, ali i stabilnosti i mira u regionu, još jednom poziva sve relevantne međunarodne činioce da obuzdaju Kurtija i njegov šovinistički pohod protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Bonus video:

04:48

SRBI NA KiM BEZ NOVCA, PUTUJU PO 50 KM DA PODIGNU PLATU! Stević uživo iz Kosovske Mitrovice: RAFOVI U RADNJAMA SU PRAZNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track