"AKO U BRISELU NE REŠE NEŠTO, BIĆE MUKA" Meštani sela Osojane očajni i BEZ NOVCA nakon upada tzv. kosovske policije (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"AKO U BRISELU NE REŠE NEŠTO, BIĆE MUKA" Meštani sela Osojane očajni i BEZ NOVCA nakon upada tzv. kosovske policije (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Problemi Srba sa podizanjem dinara na Kosovu i Metohiji nastavljaju se iz dana u dan.

Na bankomatima ih nema, a građani danima čekaju ispred Poštanske štedionice koja jedina još, ograničeno, isplaćuje dinare.

U Osojanu trenutno živi oko 200 stanovnika, a pre 15 dana u selo je upala tzv. kosovska policija, pošta u selu radi, ali novca nema.

01:20

AKO U BRISELU NE REŠE NEŠTO, IDEMO ZA RAŠKU ILI KURŠUMLIJU Meštani sela Osojan BEZ NOVCA nakon upada tzv. kosovkse policije!

Odlukom tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju dinara najviše su pogođeni najstariji meštani koji istaču da veoma teško dolaze do zarađenog novca.

- Ako ne reše nešto u Briselu, biće muka, idemo za Rašku ili Kuršumliju. Velika muka, evo sada ni u prodavnicama ne možeš na veresiju da uzimaš - rekao je jedan od meštana sela Osojane.

Bez obzira na sve teškoće, meštani ne žele da napuste svoje rodno selo i veruju da je zajednički život Srba i Albanaca moguć:

- Sve vreme se nisam pomerala, lepo mi je, imamo ovo što treba, doktora imamo to je najvažnije. Stara sam, imam skoro 90 godina, ne bih odlazila odavde.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track