SVEDOCI NISU NAVELI UHAPŠENOG SRBINA KAO POČINIOCA: Advokat Arsić: Današnje svedočenje završeno u našu korist
Foto: Foto: Kosovo Online

suđenje u prištini

SVEDOCI NISU NAVELI UHAPŠENOG SRBINA KAO POČINIOCA: Advokat Arsić: Današnje svedočenje završeno u našu korist

SRBI NA KIM -

Branilac Milorada Đokovića, advokat Vasilije Arsić rekao je da su danas u postupku koji se pred tzv. Posebnim odeljenjem osnovnog suda u Prištini vodi protiv Đokovića saslušana dva svedoka, čije je svedočenje, prema njegovim rečima, bilo u korist odbrane, prenosi Kosovo Online.

Kako je naveo, svedoci nisu naveli Đokovića kao izvršioca krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

- Saslušana su dva svedoka po predlogu tužilaštva, svedoci su izneli svoje viđenje, nijedan od svedoka nije direktno pomenuo Đokovića kao izvršioca ratnog zločina, što odbrani daje vetar u leđa, jer ako se nastavi ovaj tempo svedočenja, nadam se da će doći do pravde i da će na kraju sud ipak imate pravedan zaključak po optuženju koje je podiglo specijalno tužilaštvo - rekao je Arsić.

Dodao je da je današnje sedočenje završeno u korist optuženog.

- Po mišljenju odbrane, svedoci su današnje svedočenje završili u našu korist, nisu optužili Đokovića da je izvršio ratni zločin za koji se tereti. Mi ne osporavamo da se taj događaj dogodio maja 1999. godine, ali sporimo da je Đoković učestvovao u tom događaju - naveo je Arsić.

Podsetio je da je Đokoviću srušena kuća koju je počeo da gradi u Vitomirici, i istakao da je patnja njegovog klijenta počela kada je pokrenuo imovinski postupak.

- Ima istine u tome da je sva njegova muka počela kada je počeo da rešava svoja imovinska pitanja u Vitomirici. Jedan od svedoka je govorio o tome da je Đoković preuzeo neko imanje od njegovog pradede, i tada počinje njegova patnja. Prvo su hteli da mu oduzmu imanje, što su i uradili silom, Opština Peć je to uradila bez ikakve nadoknade, iako je to pred Upravnim sudom u Prištini osporeno, dobili smo presudu u korist Đokovića. Međutim, 2019. i kasnije 2021. godine njemu je srušena kuća koju je počeo da gradi u Vitomirici. Taj utisak nas navodi na sumnju da je sve odatle počelo - kazao je Arsić.

Naveo je da je ostalo da se sasluša još dosta svedoka u slučaju Đokovića.

- Tužilaštvo je predložilo 36 svedoka, zatim će biti saslušani svedoci odbrane, tako da će ukupno biti blizu 50 svedoka - dodao je on.

Sledeće ročište u slučaju protiv Đokovića zakazano je za 30. april.

Đoković je uhapšen u junu 2022. godine i optužen da je navodno od 1998. do 1999. godine u selu Ozdrim kod Peći i okolnim selima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga počinio ratni zločin.

Godinu dana nakon hapšenja Đoković se na suđenju izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

04:15

AKO TI ALBANCI ODUZMU IMOVINU I TI SE POBUNIŠ, BIĆEŠ OPTUŽEN ZA RATNE ZLOČINE! Drecun o strašnom životu Srba na severu KiM-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja