OPLJAČKANA KUĆA PORODICE ŽIVKOVIĆ U LEPINI KOD LIPLJANA: Plašim se naravno, verovatno je neko pratio i video da nisam tu
Foto: Kosovo Online

OPLJAČKANA KUĆA PORODICE ŽIVKOVIĆ U LEPINI KOD LIPLJANA: Plašim se naravno, verovatno je neko pratio i video da nisam tu

SRBI NA KIM -

Kuća porodice Živković, u Lepini kod Lipljana, obijena je i opljačkana u četvrtak u večernjim satima, dok u njoj nije bilo nikoga.

Nekadašnji profesor na Prištinskom univerzitetu, dr Milan Živković danas kaže za Kosovo onlajn da je slučaj prijavio policiji, koju moli da pronađe počinioce, jer njegova kuća nije prva koja se našla na meti lopova, a nijedna pljačka do sada nije rasvetljena.

Kosovo
foto: Kosovo Online

Živković je u četvrtak bio van kuće, kada je primetio da mu kamera, koja je postavljena na kući, ne funkcioniše.

Da je kuća obijena primetio je njegov komšija Ljubiša Dimić u petak, kada je na Živkovićev poziv otišao da proveri zbog čega kamera ne funkcioniše.

"Video je da je kamera isključena i razvaljena, da je senzor uništen, a vrata na terasi otvorena. Ugledao je nered. Pozvao me je da mi kaže da su mi obili kuću“, priča dr Živković.

Po povratku kući, slučaj je prijavio policiji, koja je zajedno sa forenzičarskom ekipom sačinila izveštaj.

Kosovo
foto: Kosovo Online

"Nisam ja jedni koga pljačkaju. Apelujem na kosovsku policiju da pronađu počinioce. To je čist bezobrazluk i vandalizam", kaže Živković.

Penzioner je, ali često ide u Niš, jer mu porodica tamo živi.

"Plašim se naravno, na kraju je i moja kuća došla na red za pljačku. Verovatno je neko pratio, video da nisam tu... Neko ko je znao, video gde da isključi kameru, senzor, sa koje strane da uđu. Napolju sam imao reflektor, oni su sve to isključili i pripremili", priča on uznemireno.

U kući je napravljena premetačina, ukradeni su skupoceni satovi. Usled nereda, Živković još uvek ne može da proceni da li je još nešto i šta odneseno.

Komšija Ljubiša Dimić, čija se kuća nalazi preko puta porodične kuće Živkovića, takođe strahuje zbog učestalih pljački.

"Tu sam blizu. Bolje je što nisam bio tu te noći, kada me je pozvao. Možda bih zatekao počinioce, a oni ne idu praznih ruku sigurno", priča Dimić.

Potvrđuje da nije prvi put da je došlo do pljačke.

"I njegovom bratu su obili kuću pre mesec dana, u Skulanevu su isto provalili u nekoliko kuća. Mogu i iz kreveta da nas odnesu. Policija još nikoga nije privela, a ni ovo neće da se otkrije", kazao je Dimić.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track