HOĆE LI NEKO STATI NOGOM ZA VRAT OVOJ TIRANIJI: Prosvetni radnici iz Leposavića razočarani, nisu uspeli da podignu plate
Foto: Kosovo Online

HOĆE LI NEKO STATI NOGOM ZA VRAT OVOJ TIRANIJI: Prosvetni radnici iz Leposavića razočarani, nisu uspeli da podignu plate

SRBI NA KIM -

Na desetine zaposlenih prosvetnih radnika iz Srednjih i Osnovnih škola u Leposaviću jutros je ispred filijale Poštanske štedionice u nameri da podignu svoje plate koje su im uplaćene iz budžeta Vlade Srbije. Oni su za Kosovo onlajn poručili da su razočarani i u bezizlaznoj situaciji.

Na bankomatima para nema, a na šalterima mogu da podignu do 5.000 dinara, i to dok zalihe budu trajale. Celokupni iznos plata ne mogu da podignu od kada je CBK donela odluku o zabrani dinara.

1 / 5 Foto: Kosovo Online

Ivan Obradović, profesor Srednje škole "Nikola Tesla", kaže da su zabrinuti za opstanak na ovim prostorima.

"Okupili smo se ovde ispred poštanske štedionice da izrazimo naše nezadovoljstvo zbog odluke o zabrani srpskog dinara. Umesto da danas ovde snimamo emisije o našim đacima i o njihovim uspesima, mi smo opet ovde zabrinuti za naš opstanak. Poručio bih našem narodu da ostanemo jedinstveni u ovim teškim trenucima i damo podršku Srpkoj listi, posebno u Kosovskoj Mitrovici, da od nas prosvetnih radnika imaju podršku da sa svim relevantnim činiocima razgovaraju na temu opstanka srpskog dinara", rekao je Obradović.

Leposavić, Kosovo, Kosovska Mitrovica
foto: Kosovo Online

On je apelovao na građane koji žive van teritorije Kosova, kako je rekao, da pomognu starijima i pokažu mesta gde mogu podići svoje zarađene plate.

"Uputio bih i izvinjenje ljudima u Raški i Novom Pazaru i svim drugim delovima Srbije i zamolio bih ih da našim bakama i dekama, ali i našim roditeljima pokažu gde su poštanske štedionice, apoteke i banke, jer mi ovde zaista imamo sijaset problema koji nas okružuju. Takođe bih zatražio od njih jedinstvo i da znaju u kojim problemima se nalazi naš narod. Takođe bih poručio i relevantnim činiocima iz evropske zajednice da srpski narod nije stado ovaca, dvadeset i više godina smo ugnjetavani i savijani i nadam se da ćemo se u ovim najtežim trenucima po srpski narod na KiM uzdići, da ćemo naći način da i njima kažemo da je možda vreme da sa reči pređu na dela i da ih još jednom zamolimo, jer se ovom tiranstvu nogom za vrat mora stati, slava Bogu", rekao je Obradović.

Zabranu dinara Bojan Milosavljević nastavnik Osnovne škole "Leposavić" vidi, kako je rekao, kao još jedan vid pritiska na srpski narod.

"Hteo bih da izrazim nezadovoljstvo jer već dva meseca mi ne možemo da podignemo svoje lične zarade. Gde to na svetu ima da prosvetni radnici koji obrazuju i izvode na put mnoge generacije, zar treba da mole za svoje zarade. Ovo vidimo kao još jedan vid pritiska na nas ovde. Gde je ta međunarodna zajednica, da li vidi šta se ovde dešava. Zahtevamo da nam se omogući normalan život na ovim prostorima", kazao je Milosavljević.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Bonus video:

01:00

PROSVETNI RADNICI U SRBIJI PUŠTENI NIZ VODU! Dimitrijević: Traže da prenose životne vrednosti deci, A TRETIRAJU IH NAJGORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track