SRPSKA LISTA NAKON REFERENDUMA NA SEVERU KIM: Završena je farsa u organizaciji Aljbina Kurtija
Foto: Kosovo Online

SRPSKA LISTA NAKON REFERENDUMA NA SEVERU KIM: Završena je farsa u organizaciji Aljbina Kurtija

SRBI NA KIM -

U četiri opštine na severu Kosova danas je organizovan referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a sve srpske partije na KiM prethodno su pozvale na bojkot.

Predstavnici Srpske liste oglasili su se nakon što su zatvorena glasačka mesta na severu KiM.

"Završena je farsa u organizaciji režima Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije. Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice. Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravljen sa ciljem da ne uspe.

Drugo, želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet. Treće, današnji dan je pokazao kako izgleda demokratija pod Aljbinom Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima.

Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova i Metohije danas".

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track