NEMA PREDSTAVE: Užičani nemaju para za Otela
Foto: Youtube

Jugoslovenski pozorišni festival

NEMA PREDSTAVE: Užičani nemaju para za Otela

Srbija -
Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Miloša Lolića, koju smo pozvali na festival,neće biti odigrana zbog ozbiljnih finansijskih poteškoća

UŽICE - Jugoslovenski pozorišni festival, koji se 18. put održava u Užicu od 11. do 17. novembra, imaće za slogan pitanje Dostojevskog “Šta će sutra biti sa nama?”.

Kako je naveo u svom javnom izveštaju selektor festivala Bojan Munjin,slogan oslikava vreme u kojem živimo I predstave koje će učestvovati u takmičarskom delu festivala, tematski se uklapaju sa sloganom.

“Užička publika ove jeseni videće u sedam festivalskih dana isto toliko pozorišnih predstava iz regiona. Nažalost, predstava “Otelo” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Miloša Lolića, koju smo pozvali na festival, neće biti odigrana zbog ozbiljnih finansijskih poteškoća sa kojima se ovaj festival suočava, ne samo ove godine”, ističe Munjin.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće zagrebačko kazalište Gavela sa predstavom “Zločin I kazna” u režiji Zlatka Svibena, Atelje 212 sa “Revizorom” u režiji Ive Milošević, Narodno pozorište iz Banja Luke sa “Kuhinjom” u režiji Mladena Materića.Bićge izvedena i predstava “Grebanje ili kako se ubila moja baka” Narodnog pozorišta iz Zenice u režiji Selme Spahić,koprodukcijska predstava “Hinkeman:Šta mora neka bude “ fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda I JDP-a u režiji Andreja Nosova I dve predstave autora Borisa Liješevića “Čarobnjak”u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora I Očevi su grad(ili)” crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice.

“Uprkos svim teškoćama bili smo snažno vođeni mišlju da Užičanima I gostima festivala pokažemo sa ovih prostora ono što je relevantno,živo I najbolje u pozorišnoj umetnosti”, poručuje selektor festivala Bojan Munjin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track