Najnovije vesti

VIDELI OD JAGODINE: Vranje dobija izlaz na Egejsko more
Foto: KURIR

Pobratimi

VIDELI OD JAGODINE: Vranje dobija izlaz na Egejsko more

Srbija
22:36h
Grad Vranje i Kavala su gradovi pobratimi a područje Kavale je, uz Halkidiki, tradicionalno jedna od najomiljenijih destinacija Vranjanaca u letnjoj sezoni

VRANJE - Gradonačelnik Vranja Zoran Antić izjavio je danas da je optimističan po pitanju uspeha pregovora sa grčkim gradom i lukom Kavalom oko razmene teritorija.

Time bi 3,5 hektara zemljišta na obali Egejskog mora prešlo u trajno vlasništvo Vranjanaca, dok bi partneri iz Grčke dobili isto toliko zemljišta u Slobodnoj zoni u Vranju. Antić je izjavio da je dogovor vrlo blizu i da očekuje da njegova realizacija počne već u toku naredne godine.

"Imamo ozbiljan arhitektonski projekat za izgradnju sportsko-privredno-turističko-đačkog centra u Kavali koji bi bio u vlasništvu Grada Vranja, privrede i javnog sektora (iz Vranja) i koji bi radio 365 dana u godini", kazao je Antić. Prema njegovim rečima ideja o "razmeni teritorija" između dva grada javila se prošle godine prilikom posete delegacije Grada Vranja Kavali, čiji je domaćin bio gradonačelnik Konstantinos Simitis.

Grad Vranje i Kavala su gradovi pobratimi a područje Kavale je, uz Halkidiki, tradicionalno jedna od najomiljenijih destinacija Vranjanaca u letnjoj sezoni.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track