Lokalni izbori u Vrbasu: Do 19 sati glasalo 58,84 odsto birača
Foto: Tanjug

Biraju se odbornici i članovi 8 mesnih zajednica

Lokalni izbori u Vrbasu: Do 19 sati glasalo 58,84 odsto birača

Srbija -
36.824 birača sa pravom glasa moći će da glasa za neku od osam prijavljenih izbornih lista
1 / 7 Foto: Tanjug

VRBAS - Prema podacima Opštinske izborne komisije u Vrbasu, na lokalne izbore u toj opštini je večeras do 19 sati izašlo 58,84 odsto od ukupno 36.804 upisana birača.

Sekretar OIK Mirjana Šimun rekla je da je do 19 sati na birališta izašlo 21.654 birača i dodala da komisija nema informacije o "bitnijim povredama" izbornog postupka. Birališta će biti zatvorena u 20 sati, a, prema najavama iz političkih stranaka, prvi nezvanični rezultati mogu se očekivati oko 21.30 sati.

15.00 Na lokalnim izborima u Vrbasu do 15 časova glasalo je 37,6 odsto grajdan, rečeno je u opštinskoj izbornoj komisiji. Izbori protiču regularno i bez incidenta, kazali su u opštinskoj izbornoj komisiji (OIK)

11.05 - Stranački aktivisti okupljaju se na pojedinim biračkim mestima, Opštinska izborna komisija o tome obavestila policiju

11. 00 - Sekretar Opštinske izborne komisije u Vrbasu Mirjana Šimun izjavila je danas da je izlaznost na lokalnim izvorima u toj opštni do 11 sati bila 18,11 odsto. "Presek smo napravili u 11 sati i on pokazuje da je od 36.804 birača do tog vremena na izbore izašlo 6.664 glasača ili 18,11 odsto", rekla je Šimun. Ona je dodala da je izlaznost u odnosu na prethodne liokalne izbore dobra mada se, kako je kazala, tačan odnos ne može reći jer se pre četiri godine presek radio u 10 sati. Ona je rekla da će Komisija presek izlaznosti praviti još i u 14 sati i 17 sati. Šimun je naglasila i da, prema podacima koje ima Opštinska izborna komisija, izbori protiču bez bilo kakvih incidenata, kao i da nisu zabeleženi bilo kakvi bitniji prekršaji izbornog postupka.

08.00 - Birališta su otvorena od 7 do 20 sati.

Opštinska izborna komisija potvrdila je da će na izborima za odbornike u Skupštini opštine Vrbas učestvovati kandidati osam izbornih lista: 1. "Demokratska stranka - Dr Bojan Pajtić", 2. "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije, Srpski pokret obnove, Rusinska demokratska partija)", 3. "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) - Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - Jedinstvena Srbija (JS) - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) - Udruženje Krajišnika", 4. "Liberalno-demokratska partija - Liga socijaldemokrata Vojvodine", 5. "Grupa građana Svi zajedno - Socijaldemokratski savez - Bransilav Petrović", 6. "Demokratska stranka Srbije - Asocijacija mladih Vrbas - dr Vojislav Koštunica", 7. "Srpska radikalna stranka - dr Vojsilav Šešelj", 8. "Grupa građana Dveri - Za život Vrbasa - Ivan B. Kostić".

Prvi na listi koalicije koju predvodi DS je Milan Bjelica, dok je kandidat liste koalicije na čelu sa SNS za gradonačelnika Vrbasa i nosilac liste Bratislav Kažić.

Listu koalicije sa SPS-om na čelu predvodi Marijana Maraš, prvi na listi koalicije LDP-LSV je Veljko Cicmil, dok listu Grupe građana "Svi zajedno" predvodi Milutin Mrkša.

Listu koalicije DS S - Asocijacija mladih Vrbasa predvodi Jovan Koprivica, dok je Bojan Marković prvi na listi SRS, a Ivan Kostić na listi Dveri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track