Trstenik dobija akva-park

Počela izgradnja

Trstenik dobija akva-park

Srbija -
Kompleks koji će se prostirati na 2,5 hektara, sa pet bazena i kapaciteta 4.000 posetilaca trebalo bi da bude pušten u rad polovinom 2015.

TRSTENIK - U Trsteniku je danas počela izgradnja akva-parka, projekta koji se najvećim delom finansira sredstvima Ministarstva privrede sektora za turizam, saopštila je opština Trstenik.Kako se navodi, ovaj kompleks koji će se prostirati na 2,5 hektara, sa pet bazena i kapaciteta 4.000 posetilaca trebalo bi da bude pušten u rad polovinom 2015. godine.

Dodaje se da je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić prilikom obilaska početka radova kazao da je iz Ministasrstva privrede za ovaj projekat odobreno 55 miliona dinara, a 20 odsto je učešće lokalne samouprave."Ovo je veliki dan za Trstenik i sve njegove stanovnike. U ovom delu Srbije, od Kruševca do Čačka, ovo će biti prvi akva park velikog kapaciteta, sličan onima u Jagodini i Bačkom Petrovcu. Trstenik dobija novu šansu za razvoj, da postane centar regiona u turističkom smislu, zajedno sa Vrnjačkom Banjom", kazao je Aleksić.

On je naglasio i da su sredstva Trsteniku odobrena jer je lokalna samouprava bila vrlo efikasna u prikupljanju dokumentacije, obezbeđenju lokacije i jednostavno se kvalifikovala pre drugih, koji su možda želeli isti objekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja