VAGA NA MERDARU: Stop preopterećenim šleperima
Foto: Zoran Šaponja

Inicijativa opštine Kuršumlija

VAGA NA MERDARU: Stop preopterećenim šleperima

Srbija -
Direktor kuršumlijske Direkcije za izgradnju Goran Đorđević kaže da će sama činjenica da postoji vaga biti dovoljna da se više ne pretovaruju šleperi, jer, kako kaže, nema svrhe rekonstruisati i popravljati put, kad ga šleperi koji voze i po 50 tona vrlo brzo unište

KURŠUMLIJA - Na inicijativu opštine Kuršumlija postavljena je vaga u Merdaru, koja će 24 sata dnevno kontrolisati težinu teretnih vozila za koja se posumnja da su pretovarena.

Ova inicijativa je naišla na podršku nadležnih iz policije, pa će konačno biti sankcionisani svi vozači koji pretovarajući svoja vozila uništavaju magistralni put Niš-Priština

Direktor kuršumlijske Direkcije za izgradnju Goran Đorđević kaže da će sama činjenica da postoji vaga biti dovoljna da se više ne pretovaruju šleperi, jer, kako kaže, nema svrhe rekonstruisati i popravljati put, kad ga šleperi koji voze i po 50 tona vrlo brzo unište.

Đorđević pojašnjava da su preopterećeni šleperi jedan od najvećih uzročnika propadanja asfalta na magistralnom putu ka Merdaru. Prema Zakonu o saobraćaju, kamion sa prikolicom ne sme da nosi teret čija težina premašuje 24 tone a mnoge drumske krstarice tovare i do neverovatnih 50 tona. Kada se doda težina praznog kamiona od oko 12 do 14 tona, opterećenje šlepera fatalno je po saobraćajnice. Do sada policija i kad bi posumnjala da je vozilo preopterećeno, nije imala gde da proveri težinu i napiše prijavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track