Prokuplje dobija bolju vodovodnu mrežu!
Foto: Milen Đorđević

Zamenom se očekuje ušteda

Prokuplje dobija bolju vodovodnu mrežu!

Srbija -
Radovi obuhvataju zamenu postojećih azbestnih cevi polietilenskim vodovodnim cevima, sekcijskih ventila i baždarenje kućnih vodomera

PROKUPLJE - Radovi na zameni dela vodovodne mreže na Trgu Topličkih junaka i u Ulici Vojvode Mišića u Prokuplju biće završeni do kraja novembra 2013.

Ovaj projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES sa 90.500 evra.

U okviru ovog projekta, biće rekonstruisana vodovodna mreža u ukupnoj dužini od 449 metara na koju je priključeno 160 korisnika. Radovi obuhvataju zamenu postojećih azbestnih cevi polietilenskim vodovodnim cevima, sekcijskih ventila i baždarenje kućnih vodomera.

Zamenom dotrajalih vodovodnih cevi očekuje se ušteda u održavanju vodovodne infrastrukture, kao i smanjenje gubitaka na mreži. Uz to, biće stvoreni preduslovi za merenje potrošnje vode, na osnovu čega će potrošači plaćati račune za stvarni utrošak.

- Vodovodna mreža u širem centru Prokuplja stara je i do 55 godina, pa su azbest-cementne i gvozdene cevi dotrajale. Zato su učestali kvarovi, koji iziskuju isključenje vode, a samim tim dolazi i do neredovnog snabdevanja ustanova i domaćinstava. Zato je za „Gradski vodovod“ prioritet rekonstrukcija i zamena starih vodovodnih cevi- kaže Slaviša Antanasković, v.d. direktora Komunalnog javnog preduzeća „Gradski vodovod“ u Prokuplju.

Osim Evropske unije i Vlade Švajcarske, „Gradski vodovod“ u ovom projektu učestvuje sa 10.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track