PADA BLOKADA: Radnici Želvoza odblokiraće most kod Kovina
Foto: BETA

Prekinut štrajk

PADA BLOKADA: Radnici Želvoza odblokiraće most kod Kovina

Srbija -
Gradska uprava Smedereva uputiće pismo direktoru Doma zdravlja kako bi, do rešavanja overe zdravstvenih knjižica, svi radnici Želvoza i članovi njihovih porodica, mogli da idu na zdravstvene preglede, bez obzira da li su im knjižice overene ili ne

SMEDEREVO- Radnici "Želvoza" večeras će prekinuti štrajk i odblokirati most Smederevo-Kovin, rekla je Tanjugu gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Avramovićeva je dodala da su radnici to odlučili posle razgovora predstavnika vlade, Gradske uprave Smedereva i reprezentativnih sindikata.

"Postoji šest tačaka o kojima smo se dogovorili. Sutra će se predstavnici rukovodstva Želvoza i sindikata u Železnicama sastati i tačno videti stepen realizacije plana za 2013. godinu", rekla je Avramovićeva.

Ona je najavila da će do 6. novembra biti održan sastanak sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, jer je, kako je rekla, lična karta preduzeća dobro urađena i treba se razgovarati o daljoj sudbini Želvoza s obzirom da postoji ozbiljno zainteresovan kupac za to preduzeće - italijanska firma "Ćimalaja" koja pravi metalne konstrukcije.

Avramovićeva je rekla i da će Gradska uprava Smedereva u petak uputiti pismo direktoru Doma zdravlja kako bi, do rešavanja overe zdravstvenih knjižica, svi radnici Želvoza i članovi njihovih porodica, mogli da idu na zdravstvene preglede, ukoliko za time bude potrebe, bez obzira da li su im knjižice overene ili ne.

Ona je dodala i da će apelovati na bolnicu da zdravstvene usluge radnicima, do rešavanja problema, budu regulisane.

Avramovićeva je najavila i početak socijalnog programa do 1. novembra, s obzirom na to da u Želvozu ima 870 radnika, što je broj sa kojim to preduzeće ne može nikako da funkcioniše.

"To su zaključci koje su usvojili. Oni su prihvatili te zaključke i prekinuće blokadu mosta", rekla je Avramovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track