JEZIVO: Telo pokojnika raspalo se u kapeli

Porodica na sahrani u Nišu padala u nesvest zbog mirisa leša

JEZIVO: Telo pokojnika raspalo se u kapeli

Srbija -
Nišlijka Svetlana Marjanović tužiće pogrebnu službu JKP „Gorica“ jer, kako kaže, telo njenog supruga Miodraga nisu držali na adekvatnoj temperaturi, zbog čega je počelo da truli

NIŠ - Posle smrti supruga doživela još jedan šok!- Telo se nadulo, počelo da se raspada, bilo ga je strahota pogledati. To što je urađeno mom mužu smatram najstrašnijim skrnavljenjem! Ovo je za Kurir izjavila Nišlijka Svetlana Marjanović, koja će tužiti pogrebnu službu JKP „Gorica“ zbog, kako je rekla, pretrpljenog duševnog bola, jer se telo njenog supruga Miodraga Marjanovića raspalo u hladnjači kapele.Platili 32.000 dinaraNjenu sumnju da je bilo propusta u radu pogrebnika, te da su oni krivi što je rodbina na sahrani padala u nesvest zbog stravičnog izgleda i smrada pokojnika, potvrdio je i izveštaj komunalnog inspektora da temperatura u hladnjači prelazi propisane normative.Miodrag je preminuo 10. marta ove godine, a porodica je „Gorici“ platila 32.000 dinara za prihvat i čuvanje pokojnika do sahrane. Kad su preuzeli leš iz kapele, doživeli su traumu.- Leš je toliko smrdeo da smo jedva održali opelo. To me je i navelo da otvorim sanduk, a kad sam videla u kakvom mi je stanju muž, jedva sam ostala na nogama - kaže očajna supruga.Nepoštovanje propisaSkoro šest meseci Svetlana je pokušavala da dokaže da je bila u pravu, da bi pre nekoliko dana dobila pravosnažnu odluku komunalne inspekcije, koja je potvrdila da „Gorica“ nije poštovala propise o čuvanju pokojnika. Komunalni inspektor Ivona Murge potvrdila je da je temperatura u hladnjači viša od propisane:- Uputstvom kojim je regulisan rad hladnjača predviđeno je da se tela pokojnika čuvaju na temperaturi do plus četiri stepena. Dva puta sam obavila uviđaj u kapeli i ustanovila da se temperatura rashladnih komora kreće od osam do deset stepeni.(M. M.)

Nismo mogli da sprečimo truljenje!Igor Jovanić, direktor „Gorice“, objašnjava da u to vreme nije bio direktor, ali ističe da smatra da nema njihove odgovornosti.- Dnevno sahranjujemo po osam pokojnika, nikad nismo imali primedbe na postupanje s njima. Napominjem da je telo pokojnog Marjanovića u kapelu stiglo 23 sata nakon smrti, kad je proces truljenja već započeo, i mi to nismo mogli da sprečimo - rekao je Jovanić.Oni priznaju da nemaju ugovor s ovlašćenim servisom za održavanje uređaja, ali ističu da je u toku procedura za njegov izbor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track