TRAŽE 5 PLATA I KNJIŽICU: Radnici Simpo ŠIK blokirali ulaz u fabriku

Obustavili proizvodnju

TRAŽE 5 PLATA I KNJIŽICU: Radnici Simpo ŠIK blokirali ulaz u fabriku

Srbija -
Nezadovoljni radnici ŠIK Kopaonik već pet dana drže u blokadi ulaznu kapiju u krug Simpo ŠIK, uz ocenu da tim postupkom dovode u pitanje opstanak Simpo Šika u Kuršumliji, ali i egzistenciju 627 zaposlenih radnika i njihove porodice

KURŠUMLIJA - Fabrika Simpo ŠIK iz Vranja, koja se nalazi u pogonima šumsko-industrijskog kombinata "Kopaonik" u Kuršumliji, obustavila je danas proizvodnju, jer nezadovoljni radnici koji blokiraju ulaz u fabriku sprečavaju dopremu sirovina.

Kako je saopšteno, nezadovoljni radnici ŠIK Kopaonik već pet dana drži u blokadi ulaznu kapiju u krug Simpo ŠIK, uz ocenu da tim postupkom dovode u pitanje opstanak Simpo Šika u Kuršumliji, ali i egzistenciju 627 zaposlenih radnika i njihove porodice.

Simpo ŠIK navodi da je prinuđen na obustavu rada u svih šest pogona, jer zbog blokada ulaza u fabriku to preduzeće nije u mogućnosti da doprema sirovinu i nastavi proces proizvodnje kao i to da nije u mogućnosti da prema kupcima ispunjava obaveze. Radnici "Kopaonika" zahtevaju isplati pet zaostalih plata, povezivanje radnog staža i regulisanje zdravstvenog osiguranja.

Predsednik sindikata ŠIK "Kopaonika" Dragoslav Jevemović kazao je da radnici neće odustati od protesta dok im se zahtevi ne ispune. "Pošto Simpo ŠIK iz Vranja nama duguje oko 23 miliona dinara, nećemo dozvoliti da iz kruga te fabrike izlaze kamioni sa gotovim proizvodima, sve dok se nama dugovanja ne izmire i dok se naši zahtevi ne ispune", rekaso je on.

Simpo ŠIK po raznim osnovama duguje ŠIK "Kopaoniku", što je, kako je rekao "zaključio veštak na njihov zahtev".

Simpo ŠIK je pre tri godine pokrenuo proizvodnju u šest pogona u preduzeću ŠIK Kopaoniki zaposlio 627 radnika, dok je u preduzeću Kopaonik ostalo oko stotinak radnika. Štrajkači ŠIK Kopaonik su tokom vikanda dežurali i ispred kapije i nisu dozvolili da se iz kruga fabrike izvoze gotovi proizvodi, pa je u krugu fabrike ostalo nekoliko natovarenih kamiona. Radnici ŠIK Kopaonik i danas nastavljaju protest i ne propuštaju prolaz na ulaznu kapiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track