SNS: Ubedljiva pobeda u Leskovcu

Zadovoljni rezultatima

SNS: Ubedljiva pobeda u Leskovcu

Srbija -
Predsednik Gradskog odbora SNS u Leskovcu Goran Cvetanović izjavio je da je ta stranka na juče održanim izborima za Savete mesnih zajednica osvojila 43,45 odsto glasova izašlih birača

LESKOVAC - Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu Goran Cvetanović izjavio je da je ta stranka na juče održanim izborima za savete mesnih zajednica osvojila 43,45 odsto glasova izašlih birača.

Cvetanović, koji je i gradonačelnik Leskovca, na današnjoj konferenciji za novinare naveo je podatak da je od 121. 018 upisanih birača glasalo 48.008 ili 39,47 odsto. SNS je u 139 mesnih zajednica imala 999 kandidata od kojih je 525 izabrano za članove saveta.

"Broj mesnih zajednica u kojima je Srpska napredna stranka osvojila najviše mandata je 89. Broj mesnih zajednica u kojima je Srpska napredana stranka osvojila više od 50 odsto mandata, što znači da samostalno može da izabere predsednika je 68“, rekao je Cvetanović.

Prema njegovim rečima, na drugom mestu je Socijalistička partija Srbije sa 15,57 odsto ili 162 mandata a treća je Nova Srbija sa 9,63 odsto ili 100 mandata. Prema podacima SNS, ta stranka je pobedila u svim gradskim mesnim zajednicama gde živi i najveći broj stanovnika Leskovca.Cvetanović je negodovao zbog, kao je rekao, neuređenih biračkih spiskova jer 967 osoba nije moglo da glasa, iako su prethodnih godina bili na spisku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track