Sve saobraćajnice u Novom Sadu prohodne

Zimska služba radi punom parom

Sve saobraćajnice u Novom Sadu prohodne

Srbija -
Na terenu se nalazi 120 radnika sa 16 vozila mehanizacije, a ulice se čiste ods tri časa jutros

NOVI SAD - Sve saobraćajnice na teritoriji grada Novog Sada su prohodne, zimske službe javnih komunalnih preduzeća koja su zadužena za održavanje kolovoza i drugih javnih površina od ranog jutra su na terenu, rečeno je u JKP "Put" i JKP "Gradsko zelenilo".

Savetnik za medije direktora JKP "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić je kazao da su ekipe Zimske službe tog preduzeća rano jutros, u tri sata posle ponoći, izašle na teren i počele da čiste sneg sa 32 lokacije u gradu i industrijskoj zoni.

"Na terenu se nalazi 120 radnika sa 16 vozila mehanizacije", rekao je Nožinić, podsetivši da je "Gradsko zelenilo" zaduženo za čišćenje snega sa autobuskih stajališta u gradu i industrijskoj zoni, sa staza u parkovima i oko njih, sa pešačkih prilaza, mostova, desetak gradskih trgova, stepeništa, platoa na Tvrđavi itd.

Portparol JKP "Put" Jelena Stojsavljević je rekla da je noćas na ulicama Novog Sada radilo 36 ekipa Zimske službe tog preduzeća, te da u zalihama ima dovoljnih soli.

"Ekipe Zimske službe JKP "Put" noćas su radile na tretiranju saobraćajnica solju i na čišćenju kolovoza na teritoriji grada Novog Sada", rekla je Stojsavljevićeva istakavši da su sve saobraćajnice prvog reda u gradu prohodne.U Javnom komunalnom preduzeću "Novosadska toplana" Tanjugu je rečeno da nema problema sa grejanjem u gradu i da je isporuka toplotne energije u skladu sa spoljnim temperaturama.

"Snadbevanje toplotnom energijom je redovno, sve toplane funkcionišu i rade po redovnom režimu", rekla je portparol JKP "Novosadska toplana" Jelena Vujin istakavši da nema pritužbi građana u većoj meri na grejanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track