Dačić: Vojvodina je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije

Predizborni skup

Dačić: Vojvodina je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije

Srbija -
Ova vlada ne želi nikome drugome da ostavlja probleme, jer ako budemo tako radili Srbija nema budućnosti, naveo je predsednik SPS

ODŽACI - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Odžacima da koalicija SPS-PUPS-JS nema ništa protiv autonomije Vojvodine, ali da je protiv razbijanja Srbije i da Beograd i Novi Sad ne mogu da budu jedan protiv drugog.

"Vojvodina je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije", rekao je Dačić na završnom predizbornom skupu koalicije SPS-PUPS-JS i istakao da se neki iz Vojvodine ne bore za autonomiju zbog prava onih koji u Vojvodini žive, već se bore za sebe, svoje privilegije i svoju vlast.

On je istakao da se koalicija okupljena oko socijalista jasno i principijelno zalaže za decentralizaciju, ali da ništa što je na uštrb Srbije i što je protivno Ustavu ne moze biti sprovedeno. Govoreći o socijalno-ekonomskoj situaciji, Dačić je naveo da je retko koja prethodna vlast na sebe preuzimala resavanje problema i da su oni ostavljani budućim generacijama.

"Ova vlada ne želi nikome drugome da ostavlja probleme, jer ako budemo tako radili Srbija nema budućnosti. Mi moramo sve da uradimo za budućnost naše dece, za budućnost Srbije", naveo je Dačić i pozvao građane da glasaju za koaliciju okupljenu oko socijalista.

Funkcioner SPS-a Dušan Bajatović zatražio je da se u kratkom roku, u dogovoru sa opozicijom, promeni Statut Vojvodine, čije je pojedine odredbe Ustavni sud proglasio neustavnim, zatim da se promeni izborni sistem u proprocionalni i da se "ide na izbore" u pokrajini, jer "Vojvođani hoće vlast koja će odgovarati njihovim interesima". Izbori za odbornike Skupštine opštine Odžaci biće održani 15. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track