POSAO ZA 300 JAGODINACA: Postavljen kamen temeljac za šoping park
Foto: Tanjug

Počeli radovi

POSAO ZA 300 JAGODINACA: Postavljen kamen temeljac za šoping park

Srbija -
Vlada Srbije će nastaviti da daje podršku ovom i ovakvim projektima, kao opštinama i gradovim koji ulažu energiju kako bi zaposlili ljude, jer je danas u Srbiji najveća sreća kada otvorimo novu fabriku, gradilište i kada zapošljavamo mlade ljude, naveo je Aleksandar Antić, ministar saobraćaja

JAGODINA - U Jagodini je postavljen kamen temeljac za izgradnju Vivo šoping parka u kome će, kada objekat bude završen do juna sledeće godine, posao dobiti oko 300 ljudi.

Kamen temeljac postavili su ministar saobraćaja Aleksandar Antić , predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković i Ivica Tončev, savetnik premijera Ivice Dačića za nacionalnu bezbednost.

Antić je kazao da je ta investicija značajna za grad, region i Srbiju.

"Došlo je vreme da pravi ljudi i domaćini vode svoje gradove i svoju državu i otvaraju perspektivu mladim ljudima kako bi došli do posla. Vlada Srbije će nastaviti da daje podršku ovom i ovakvim projektima, kao opštinama i gradovim koji ulažu energiju kako bi zaposlili ljude, jer je danas u Srbiji najveća sreća kada otvorimo novu fabriku, gradilište i kada zapošljavamo mlade ljude", rekao je Antić.

Novi tržni centar biće smešten na lokaciji pored turističkog kompleksa Đurđevo brdo, u blizini Akva parka, Zoološkog vrta, Gradskog stadiona i Muzeja voštanih figura. Dragan Marković je najavio da će decembra u Jagodini početi izgradnja fabrike za proizvodnju selotejp traka Vibak, gde će posao dobiti više od 300 ljudi, a krajem januara biće otvorene italijanske fabrike Grupo turi za proizvodnju kuhinja i Aunde za proizvodnju sedišta za automobile, gde će raditi oko 500 ljudi.

Marković je istakao da je Jagodina privlačna stranim investitorima jer u gradu postoji politička stabilnost, a dozvole za izradnju se dobijaju brzo. Direktor i većinski vlasnik šoping parka Vivo Pavle Andrić je kazao da će se tržni centar prostirati na 25.000 kvadratnih metara, a prodajni objekat će imati 10.000 kvadrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track