Vulin: 1.000 novih radnih mesta na Kosovu
Foto: Beta

Do 1. jula

Vulin: 1.000 novih radnih mesta na Kosovu

Srbija -
Ministar u Žitkovcu kod Zvečana otvorio pogon fabrike za proizvodnju tekstilnog programa "Javor" iz Ivanjice

ZVEČAN - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin otvorio je danas u Žitkovcu kod Zvečana pogon fabrike za proizvodnju tekstilnog programa "Javor" iz Ivanjice i rekao da je cilj Kancelarije da u pokrajini otvori 1.000 radnih mesta do 1. jula.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju je sebi dala cilj - da do 1. jula otvori 1.000 novih radnih mesta u proizvodnji na Kosovu i Metohiji", rekao Vulin u Žitkovcu. Ministar je dodao da je od srpskog naroda traženo da budu uz svoju Vladu i uz svoju državu i da su tom podrškom omogućili Vladi da im pomaže i dalje.

"Izlaskom na izbore, budućim formiranjem Zajednice srpskih opština, oni su nam omogućili da nastavimo da brinemo i pomažemo", rekao je Vulin. Direktorka fabrike "Javor" Ivanjica Skarlet Đokić rekla je da je realizacija projekta krenula otvaranjem pogona u Zubinom Potoku gde je zaposleno 60 radnika, da je u pogonu u Žitkovcu posao dobilo 50 ljudi, kao i to da je u planu otvaranje još jednog pogona koji će uposliti još 200 radnika.

Direktor pogona u Žitkovcu Leposava Vukašinović rekla je da je u toku obuka uz pomoć mehaničara i instruktora iz "Javora" i da će pogon povećanjem broja zaposlenih početi da radi u dve smene. "Radnici će primati plate i biti socijalno osigurani a planiranim povećanjem kapaciteta, otvaranjem nove hale i uz pomoć države i ministarstva uposliće se oko 200 radnika", rekla je Vukašinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track