Užice: Vojska raskrčila 1.200 metara za novi cevovod
Foto: Zoran Šaponjić

Rade bez prestanka

Užice: Vojska raskrčila 1.200 metara za novi cevovod

Srbija -
Cevovod Vrelo Sušice-Stapari, dugačak 1,5 kilometara, gradiće užičko Jedinstvo kako bi se od mesta Stapari ostvarila veza sa primarnom mrežom užičkog vodovoda

ZLATIBOR - Major Vojske Srbije Slavko Prodanović, rukovodilac radne grupe vojske za gradnju cevovoda koji će alternativno snabdevati Užice vodom sa Sušičkog vrela na Zlatiboru, rekao je danas da je do sada raskrčeno 1.200 metara trase na kojoj će biti postavljen cevovod.

Prodanović je kazao da će vojska na tome raditi 24 časa dnevno, kao i da je teren nepristupačan, te će jednu stenu morati da miniraju kako bi cevovod tuda prošao.

Cevovod Vrelo Sušice-Stapari, dugačak 1,5 kilometara, gradiće užičko Jedinstvo kako bi se od mesta Stapari ostvarila veza sa primarnom mrežom užičkog vodovoda.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević je rekao da se očekuje da će radovi biti završeni do 25. januara. Užičani od 26. decembra ne mogu da koriste vodu sa izvora Vrutci zbog algi pronađenih u vodi. Od tada za piće koriste flaširanu vodu ili vodu iz cisterni koje su upućene u taj grad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track