KOSOVSKA MITROVICA: Vulin dodelio ključeve 12 stanova raseljenima
Foto: Beta

Rešavanje stambenog pitanja

KOSOVSKA MITROVICA: Vulin dodelio ključeve 12 stanova raseljenima

Srbija -
Vodimo računa da niko ko je pod silom i nepravdom ostao bez svog doma ne ostane na ulici, naveo je ministar bez portfelja

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin dodelio je danas u Kosovskoj Mitrovici ključeve za 12 novoizgrađenih stanova namenjenih raseljenim licima.

Tom prilikom, ministar Vulin je rekao da Vlada Republike Srbije ispunjava svoja obećanja, i da će ova zgrada omogućiti da 12 interno raseljenih porodica živi dobro u svom gradu onako kako su i zaslužili. Istovremeno, Vulin je istakao da je povratak proteranih obaveza međunarodne zajednice koju ona često zaboravlja.

Međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi povratak svim proteranim. Nažalost, o tu obavezu se vrlo često oglušuje i zaboravlja je. Ovo je prvenstveno za interno raseljena lica, dakle mi tu obavezu preuzimamo na sebe i vodimo računa da niko ko je pod silom i nepravdom ostao bez svog doma ne ostane na ulici," rekao je Vulin.

On je dodao da će se u budućem periodu nastaviti ne samo u ovom pravcu već će se graditi i stanovi namenjeni kadrovima, mladim bračnim parovima koji ovde žive, a ne samo interno raseljnima."Vlada Republike Srbije je tu da vodi računa o svojim građanima, Briselski sporazum nije napravljen da bi žviot ovde prestao već da bi se život razvijao, već da bi nam bilo lakše da radimo ove stvari," rekao je Vulin napominjući da Briselski sporazum ne bi bio sproveden da nije bilo hrabrosti Srba na KiM.

Novica Nedeljković iz Đakovice i njegova porodica su raseljeni od 1999.godine Do sada su stanovali privatno a danas su konačno rešili stambeno pitanje.

"Čekali smo ovaj dan, hvala kosovskomitrovačkom okrugu, svim dobrim ljudima…ovde ćemo živeti supruga, ćerka, dva sina, unuka i ja a uskoro očekujemo i da se stariji sin oženi”, rekao je Nedeljković.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je finansirala izgradnju stambene zgrade sa 12 dvosobnih stanova, ukupne površine od 800 kvadratnih metara, a zgrada se nalazi u Bošnjačkoj mahali, u neposrednoj blizini sedišta Kosovskomitrovačkog okruga.Stanovi su namenjeni raseljenim i izbeglim licima, saopštila je Kancelarija za KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track