VANDALIZAM KOD PARAĆINA: Kamenovan novi voz, za dlaku izbegnuta tragedija!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Železnice Srbije

VANDALIZAM KOD PARAĆINA: Kamenovan novi voz, za dlaku izbegnuta tragedija!

Srbija -
Garnitura je bila lakše oštećena, ali je postojala velika opasnost da bačene kamenice probiju čeono staklo na vozu, povrede mašinovođu i to izazove teške i nesagledive posledice, pa čak i iskliznuće kompozicije

BEOGRAD - Železnice Srbije saopštile su da su kod Paraćina nepoznate osobe kamenovale novi voz, samo četiri dana nakon puštanja u saobraćaj na obnovljenoj pruzi između Kruševca i Stalaća.

Voz, koji saobraća na relaciji Kraljevo-Kruševac-Stalać-Paraćin-Jagodina, kamenovan juče oko 17 sati u blizini Paraćina. Precizira se da su nepoznate osobe, između stajališta Drenovac i Sikirica, kamenovala novi dizel-motorni voz sa čeone strane i lakše ga oštetila, ali je postojala opasnost da bačene kamenice probiju čeono staklo na vozu, povrede mašinovođu i to izazove teške i nesagledive posledice, pa čak i iskliznuće kompozicije.

Železnice su o incidentu obavestile policiju u Paraćin i lokalnu samoupravu, u saradnji sa kojima je osposobljena pruga, a u saobraćaj je uveden novi voz, u skladu sa potrebama i zahtevima žitelja tog regiona.

Železnice Srbije očekuju brzu istragu i nalaženje počinilaca. Zbog kamenovanja tokom jučerašnjeg popodneva kasnio je i polazak voza iz Paraćina za Kruševac.

Podseća se da su Železnice Srbije 6. januara ove godine osposobile prugu Kruševac-Stalać za redovan saobraćaj putničkih vozova, nakon što osam godina oni na ovoj relaciji zbog lošeg stanja infrastrukture nisu saobraćali, da bi 13. januara bio uspostavljen i redovan saobraćaj putničkih vozova na relaciji Kraljevo-Kruševac-Stalać-Paraćin-Jagodina.

Generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović izjavio je danas, povodom jučerašnjeg huliganskog kamenovanja novog dizel-motornog voza, koji je saobraćao na relaciji Kraljevo - Paraćin, da očekuje brzu reakciju i pronalaženje lica koja su kamenovala voz, saopštile su "Železnice Srbije"."O tome smo odmah obavestili MUP Paraćin i lokalne samouprave, u saradnji sa kojima smo osposobili ovu prugu i u saobraćaj uveli novi voz, u skladu sa potrebama i zahtevima žitelja ovog regiona", istakao je Simonović.

"Očekujemo brzu reakciju, pronalaženje lica koja su kamenovala voz i njihovo najstrožije kažnjavanje,ali i utvrđivanje motiva za ovakav vandalski čin", izjavio je generalni direktor "Železnica Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track