VEROVALI ILI NE: Ub ima postavljen dalekovod na sred puta!
Foto: Prinscreen RTS

Niko ne zna čija je nadležnost

VEROVALI ILI NE: Ub ima postavljen dalekovod na sred puta!

Srbija -
Prema teoriji kolega iz "Elektrodistribucije" ovde je ulica urađena posred stuba, a ne stub posred ulice", kaže Blagoje Conić zadužen za projekte i rešenja u opštinskoj direkciji

UB - Osim raskrsnice gde se vozi levom stranom, Ub ima i dalekovod nasred puta. Kažu, sve je po propisima, ali ako prolazite kroz Ub, dobro otvorite oči.

Dalekovod nasred ulice i moguća rešenja u raznim situacijama. U varošici Ub našli su i korist od toga. Na dalekovodu je još okačena tabla za koš za dečiju igru.

Milena Roglić, meštanka Uba kaže da je prvo nikao dalekovod, pa tek onda naselje, koje je bilo močvarno, zbog blizine reke.

"Prema teoriji kolega iz "Elektrodistribucije" ovde je ulica urađena posred stuba, a ne stub posred ulice", kaže Blagoje Conić zadužen za projekte i rešenja u opštinskoj direkciji

.Pre 30 godina dalekovod je doveo struju, a posle su nikle kuće i ulice. Verovalo se i čekalo da se vremenom žice ukopaju, ali, kako kažu, novac je taj koji koči.

Conić smatra da "Elektrodistribucija" nije nadležna da snosi troškove izmeštanja stuba koji je postojao pre izgradnje ulice.Auto i kombi mogu, ali autobusi i kamioni ne mogu da prođu kroz Kolubarsku ulicu posred koje je dalekovod.

Čak i lokalnog autolimara, zbog nepristupačnosti, većina zaobilazi. Ipak, uspeo je i on neku korist da izvuče od dalekovoda - ispravlja karoserije od automobila koji ga zakače.

Meštani ove varošice rešili su da stave znak za slepu ulicu i ograde stub ogradom jakih boja.

Privremeno i iznuđeno, tako je kad naselje nikne uz glavni put i na brzinu.U Ubu je i raskrnica gde se vozi levom stranom.

Na raskrsnici se skreće na četiri strane bez kružnog toka, na njoj je i semafor koji važi za jednog učesnika u saobraćaju, a ne za drugog i sve to po nekom propisu.Ubljani su navikli, ali neka se ne ljute kad to zbuni prolaznika koji će posle toga da zaobilazi to mesto.

http://www.youtube.com/watch?v=uTqd3hwJ2Og

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track