GORNJI MILANOVAC: Građanima za odštetu zbog pasa lutalica 894.000 dinara
Foto: Beta Ap

Za tri meseca

GORNJI MILANOVAC: Građanima za odštetu zbog pasa lutalica 894.000 dinara

Srbija -
Prema zapisniku komisije, u protekla tri meseca psi lutalice su zaklali 74 ovce, a ugrizli 10 gradana, zbog čega im je isplaćeno od 30.000 do 50.000 dinara na ime odštete za pretrpljene bolove, strah i lečenje

GORNJI MILANOVAC - Opštinsko veće Gornjeg Milanovca odobrilo je danas isplatu 894.000 dinara iz budžeta na ime naknade štete koju su psi lutalice pričinili građanima u protekla tri meseca.

Načelnik inspekcijskih službi Milorad Solujić objasnio je da je posebna komisija od šest članova sve zahteve pregledala i ocenila da su opravdani, pa je i predložio da se izvrši isplata.

Članovi Opštinskog veća su to jednoglasno prihvatili, a da niko nije spomenuo štetu koju psi lutalice čine stočarima i građanima, iako je u proteklih šest meseci iz lokalne kase isplaćeno oko 1,5 miliona dinara na ime odštete, kao ni mere koje će se preduzeti na smanjenju štete i uštede novca.

Prema zapisniku komisije, u protekla tri meseca psi lutalice su zaklali 74 ovce, a ugrizli 10 gradana, zbog čega im je isplaćeno od 30.000 do 50.000 dinara na ime odštete za pretrpljene bolove, strah i lečenje.

Najveće štete kod stočara pretrpeo je Živko Tomić iz Takovskog sela Ručići, kome su psi zaklali šest ovaca i jagnje ukupne težine od 420 kilograma.

Ivanu Markoviću iz Velereča, u oktobru, su zaklane četiri ovce i jagnje, a Dejanu Daniloviću iz prigradskog naselja Parac isto toliko, tako da je samo u ova dva domaćinstva uništeno 550 kilograma mesa ovih domaćih životinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track