Aleksandar Antić: Svi putevi u Srbiji su prohodni!
Foto: Fonet

Ako je zima nije lav

Aleksandar Antić: Svi putevi u Srbiji su prohodni!

Srbija -
Prilikom obilaska auto-baze "Puteva Srbije" za zimsku službu na autoputu Beograd-Niš, kod Malog Požarevca, on je kazao da su putari spremni dočekali padavine i da sneg koji je "napadao od 10 do 15 centimetara nije strašan problem

BEOGRAD - Svi putevi u Srbiji su prohodni i nije bilo ozbiljnijih problema u funkcionisanju saobraćaja zbog snega, izjavio je danas novinarima ministar saobrahaja Aleksandar Antić.

Prilikom obilaska auto-baze "Puteva Srbije" za zimsku službu na autoputu Beograd-Niš, kod Malog Požarevca, on je kazao da su putari spremni dočekali padavine i da sneg koji je "napadao od 10 do 15 centimetara nije strašan problem".

Antić je novinarima rekao da sistem dobro funkicioniše i da su nabavljene "ozbiljne" količine kvalitetne soli, a da putari imaju dovoljno goriva. "Protekla noć je bila trećeg stepena pripravnosti", rekao je Antić i dodao da je bilo angažovano 480 kamiona, 150 mašina za čišćene snega i oko 1.000 radnika u jednoj smeni.

On je dodao da je prošle noći saobraćaj jedino bio obustavljen na jedan sat za kamione u blizini Ražnja kod Niša i da su veći problem bili i snežni nanosi u Vojvodini i ledana kiša u pojedinim mestima centralne Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track