RADIKALIZACIJA PROTESTA: Radnici Želvoza blokirali put za Smederevo!
Foto: Beta

Negodovanje

RADIKALIZACIJA PROTESTA: Radnici Želvoza blokirali put za Smederevo!

Srbija -
Predsednik sindikata Sloga u Želvozu Miki Nojić je rekao da će radnici Želvoza radikalizovati proteste i najavio mogućnost blokade drugih putnih pravaca ka Smederevu dok ih neko iz državnog vrha ne primi i ne reši probleme

SMEDEREVO - Radnici smederevske Fabrike železničkih vozila Želvoz danas su oko podneva na kratko blokirali put na ulazu u Smederevo iz pravca Beograd negodujući zbog toga što im se nije obratio niko iz Vlade Srbije.

Oko 300 zaposlenih u Želvozu 13 dana potestuje zahtevajući isplatu zaostalih zarada i otpremnina i overu zdravstvanih knjižica, a upali su i u zgradu Skupštine Smedereva.

"Radnici su se danas odlučili na još jedan korak radikalizacije i zato blokiramo put kod Veslačkog kluba koji vodi prema Beogradu.

Niko nam se ne obraća, niko nas ne vidi, a odustati nećemo, teraćemo do kraja, a kada će biti kraj ne znamo", rekao je predsednik sindikata Sloga u Želvozu Miki Nojić.

Petočlanu delegacija sindikata Želvoza primila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović koja je rekla da se radi na tome da radnike primi neko od zvaničnika Vlade Srbije.

Nojić je rekao da je će radnici Želvoza radikalizovati proteste i najavio mogućnost blokade drugih putnih pravaca ka Smederevu dok ih neko iz državnog vrha ne primi i ne reši probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track