BLOKIRALI PUT I PRUGU: Radnici Želvoza odbili sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva privrede
Foto: Sindikat Sloga

Protest ušao u 14 dan

BLOKIRALI PUT I PRUGU: Radnici Želvoza odbili sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva privrede

Srbija -
Posle 14 dana čekanja da nas neko primi odlučili smo da nastavimo sa protestima sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kažešta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza, rekao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga - Želvoz

SMEDEREVO - Radnici smederevske Fabrike železničkih vozila Želvoz danas su blokirali prugu Radinac-Smederevo, na putnom prelazu "Lipe", saopštile su Železnice Srbije.

Zbog blokade je u prekidu železnički saobraćaj na toj deonici pruge Mala Krsna - Smederevo.

"Pruga je blokirana u okviru socijalnih protesta radnika smederevskog preduzeća i protest nema veze sa železnicom", navedeno je u saopštenju Železnica.

Oko 300 zaposlenih u Želvozu 14 dana potestuje zahtevajući isplatu zaostalih zarada i otpremnina i overu zdravstvanih knjižica. Oni su danas blokirali i tranzitni put kod sela Lipe, čime je saobraćaj za kamione koji se kreću iz pravca Vojvodine ka Srbiji i obrnuto potpuno obustavljen.

Predsednik sindikata Sloga u Želvozu Miki Nojkić rekao je da će blokada trajati dok radnike ne primi neko od nadležnih i uvere se da će njihovi problemi biti rešeni.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, pozvala je danas sindikateradnika smederevskog Želvoza da prekinu sa štrajkom i blokadom grada iporučila im da je obezbedila sastanak u Ministarstvu privrede. Njih bi, po njenim rečima danas u 15 časova trebao da primi državni sekretar Radojko Srbljanović, rekao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga - Želvoz.

Nojić je kazao i da su sindikati sa radnicima održali kratak sastanakna kome su odlučili da se petočlana delegacija sindikata nećeodazvati sastanku i da zahtevaju da državni sekretar lično dođe uSmederevo i da im se obrati pred svim radnicima.

"Posle 14 dana čekanja da nas neko primi odlučili smo da nastavimo sa protestima sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kažešta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza. Ne želimo da se u danu kada Vlada postaje tehnička, vratimo iz Beograda sa šturim obrazloženjima i obećanjima iz ministarstva da će se nešto učiniti u budućnosti, jer naši životi, za razliku od njihovih-ne mogu da čekaju", kaže Nojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track