PROTEST U FUTOGU: Guši ih smrad kiselog kupusa
Foto: Kurir

Otpadne vode

PROTEST U FUTOGU: Guši ih smrad kiselog kupusa

Srbija -
U Železničkoj ulici postoje četiri proizvođača kiselog kupusa i svi u ovaj kanal ispuštaju otpadne vode. Problem postoji već 10 godina unazad. U ovoj ulici je sada nemoguće živeti, požalio se Damir Kordić

FUTOG - Žitelji Futoga žalili su se pokrajinskoj vodoprivrednoj inspekciji na nesnosan smrad koji se širi iz kanala u Železničkoj ulici, gde ima oko stotinak domaćinstava i Dom za stare, a u koji proizvođači kiselog kupusa ispuštaju otpadne vode iz svojih postrojenja.

Inspekcija je naložila proizvođačima da reše problem ugradnjom filtera i dala im rok do 15. februara, a ogorčeni meštani kažu da ukoliko se to ne desi biće prinuđeni da blokiraju raskrsnicu na putu Novi Sad - Bačka Palanka.

"U ovom delu postoje četiri proizvođača kiselog futoškog kupusa i svi u taj kanal ispuštaju otpadne vode. Problem postoji već 10 godina unazad, kada su dva proizvođača pokrenula proizvodnju, ali je intenziviran pre četiri godine kada su još dvojica krenula da se bave njegovom proizvodnjom. U ovoj ulici je sada nemoguće živeti", požalio se Damir Kordić.

Stanovnici te ulice obraćali su se svim inspekcijama, ali su, po rečima Kordića, inspekcije prebacivale nadležnost sa jednih na druge, a na kraju je na teren izašla samo vodoprivredna inspekcija.

"Sačekaćemo 15. februar, a ukoliko ništa ne urade mi ćemo blokirati put. Siguran sam da će svi stanovnici ove ulice izaći na protest, jer je svima ovaj nesnosni smrad dojadio", tvrdi Kordić.

Dušan Vignjević kaže da se poslednje decenije nije nadisao svežeg vazduha.

"Najgore je leti kada upekne, a smrad iz kanala počne da se širi. Ne možemo ni prozore na kući da otvorimo da bi provetrili prostorije, jer smrad ulazi u kuću", rekao je Vignjević.

Osim stotinak domaćinstava uz sam kanal nalazi se i Gerontološki centar, gde je smešteno oko 300 korisnika koji uredno plaćaju smeštaj. Iz Gerontološkog centra su pozivali inspekcije da reše problem, ali se, po njihovim rečima, ništa nije promenilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track