HAOS U DESPOTOVCU: Tukli se direktor rudnika (SNS) i direktor Resavske pećine (NS)!

Fizički obračun posle žustre rasprave

HAOS U DESPOTOVCU: Tukli se direktor rudnika (SNS) i direktor Resavske pećine (NS)!

Srbija -
Milošević sporovod hajku nad neistomišljenicima. Preti mi svuda, vređa mi dete, članove moje porodice. Ušao sam u kancelariju da vidim o čemu se radi, da se objasnimo, kaže Obradović

DESPOTOVAC - U kancelariji savetnika predsednika opštine u Despotovcu potukli su se najviši funkcioneri SNS i NS, direktor JP za podzemnu eksploataciju Vladan Milošević (SNS) i direktor Resavske pećine Dragan Obradović Gača (NS). Brzo je reagovala policija koja je obojicu funkcionera privela u PU Despotovac.

" U utorak uveče, posle sastanka u opštini Despotovac oko 20 sati, predsednik Skupštine i direktor svih rudnika Vladan Milošević pozvao je par članova svoje stranke SNS da sednu u kncelariju pomoćnika opštine. Oni su sedeli i pričali kada je došao direktor Resavske pećine Gača Obradović sa sinom.

Od ranije je u Despotovcu poznato da Milošević dosta preti svima pa znamo da je mnogo puta govorio kako će da smeni Obradovića.

Direktor Resavske pećine je ušao i pitao ga ,,koga ćeš ti da smeniš i zašto, konačno da se objasnimo, prestani više da šikaniraš i maltretiraš narod,, i počela je rasprava. Vikali su obojica u glas. Tako je buknula tuča u kojoj su svi koji su naišli učestvovali, red da razdvajaju, a red da se umešaju, priča jedan od svedoka tuče koji je želeo da ostane anoniman iz straha od, kako kaže, Miloševićeve odmazde.

Dragan Obradović podneo je krivičnu prijavu protiv Miloševića i kaže da agonija između građana Despotovca i članova SNS traje dugo.,,Miloševič sprovodi hajku nad neistomišljenicima. Preti mi svuda, vređa mi dete, članove moje porodice. Ušao sam u kancelariju da vidim o čemu se radi, da se objasnimo.

Pitao sam ga ,,Šta je problem Vladane, zašto svuda pričaš da ćeš me smeniti, pretiš,, rekao mi je ,,Ko te j… ima da budeš smenjen, ti si k…,,. Ogorčen sam, kaže Obradović.Uprkos pozivima i sms porukama, Milošević se nije javio kako bi rekao šta se dogodilo. Sve se događalo u kancelariji pomoćnika savetnika predsednika opštine, Saše Jankovića (SNS).

,,Obradovićev sin je skočio preko stola na Miloševića, napravio tvz špansku kragnu i hteo da ga udavi. Ja pošto imam znanje iz karatea skočio sam na njega i oslobodio Vladana, kaže Janković.Predsednik opštine Dejan Nenadović (SPS) kaže da njegova stranka kao ni njeni člnovi nemaju nikakve veze sa ovim događajima.

Prema nezvaničnim informacijama, u opštini Despotovac u toku je peticija koju sprovode članovi SNS za smenu direktora Resavske pećine Dragana Gače Obradovića.

Pre tačno godinu dana prelaskom četiri odbornice DS u SNS, pala je despotovačka vlast, inače apsolutni pobednik republičkih izbora u ovom mestu i najubedljivija pobeda demokrata u Srbiji.Vanrednu skupštinu u Despotovcu na kojoj su smenjeni prvi ljudi javnih preduzeća i opštine, a postavljeni novi iz redova SNS i SPS obezbeđivala je policija.

Saopštenje OO SNS Despotovcu

U prostorijama SO-e Despotovac dana 28. 01. 2014 u večernjim satima i u prisustvu opštinskih funkcionera, direktor javnog preduzeća ”Resavska Pećina” i predsednik OO NS iz Despotovca, Dragan Obradović, fizički je nasrnuo na predsednika Skupštine opštine i kandidata za poslanika SNS Vladana Miloševića.

Skupština opština Despotovac kao i opštinski odbor SNS -a smatraju da, Nova Srbija, koalicioni partner u vlasti treba da reaguje i najstrože sankcioniše ovakav postupak.

Naime, novoformirana opštinska vlast u Despotovcu ima jasnu strategiju kojom se rukovodi u borbi protiv svake vrste zloupotrebe položaja bez obzira na stranačku pripadnost funkciionera. G. din Obradović je zloupotrebio položaj na mestu direktora Javnog preduzeća tako što je na nezakonit način zaposlio najužeg člana svoje porodice i na taj način naneo štetu ugledu opštinske vlasti.

Zahtev opštinskog odbora SNS Despotovac, upućena Skupštini opštine je da se g. din Obradović smeni sa mesta direktora Javnog preduzeća. Iako Skupština opštine još nije donela odluku o smeni g.dina Obradovića, pomenuti direktor je javno fizčki napao g.dina vladana Miloševića , predsednika SO Despotovac u službenim prostorijama Opštine.

Indikativno je da se incident dogodio sat vremena nakon što je opštinski odbor SNS doneo jednoglasnu odluku da g. Milošević bude kandidat ove stranke za narodnog poslanika na predstojećim parlamentarnim izborima.

SNS traži od nadležnih organa kao i koalicionih partnera da brzo reaguju kako se u predstojećoj izbornoj kampanji ne bi događali slični incidenti.

Prava i voljom naroda izabrana vlast mora da ima veliku dozu odgovornosti, razuma i političke tolerancije. Ko to ne poseduje nema mu mesta u javnom životu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track