Radnici Želvoza blokirali put i prugu
Foto: Dragan Kadić

Od 11 do 13 časova

Radnici Želvoza blokirali put i prugu

Srbija -
Oko 300 radnika protestuje od 15. januara kada su nasilno ušli u skupštinsku salu gradske uprave Smedereva, tražeći da ih primi gradonačelnica Jasna Avramović

SMEDEREVO - Radnici Fabrike železničkih vozila Želvoz blokirali su danas od 11 do 13 na periferiji Smedereva put prema Vojvodini i železničku prugu prema Maloj Krsni.

Oko 300 radnika protestuje od 15. januara kada su nasilno ušli u skupštinsku salu gradske uprave Smedereva, tražeći da ih primi gradonačelnica Jasna Avramović. Nezadovoljni radnici Želvoza spavaju u skupštinskoj sali čekajući da će neko iz Ministarstva privrede Srbije da ih poseti.

Radnici traže isplatu zaostalih primanja od maja prošle godine, povezivanje radnog staža, pokretanje socijalnog programa, isplatu otpremnina i overu zdravstvenih knjižica. Gradonačelnica Avramović je s državnim sekretarom Ministarstva privrede Radojkom Srbljanovićem ugovorila da primi delegaciju radnika i sindikalaca.

Sastanak je trebalo da se održi 28. januara u 15 sati u Beogradu, ali delegacija Želvoza je odbila da dođe. Predsednik samostalnihg sindikata Smederevo Stanimir Trailović uputio je 27. januara pisma Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, ukazujući na probleme radnika Želvoza i moleći za razumevanje i rešavanje problema u koje su radnici zapali bez svoje krivice.

"Posle 14 dana čekanja da nas neko primi, odlučili smo da nastavimo protest sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kaže šta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza", rekao je predsednik sindikata Sloga u Želvozu Miki Nojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja