PANČEVO POSLE NEVREMENA: Porušeni semafori i drveće!
Foto: Youtube

Orkanska košava

PANČEVO POSLE NEVREMENA: Porušeni semafori i drveće!

Srbija -
Košava je lomila sve pred sobom i stvarno je prava sreća da niko nije povređen

PANČEVO - Jaka orkanska košava nije ugrozila prohodnost ulica u gradu, ali je rušila semafore. Na sreću, niko nije povređen, ali ima materijalne štete. Padalo je drveće, nestajala je struja, koje u delu Kudeljarca nije bilo od noćas danas do podne.

Vetar je počeo da prodire i u stanove, pa je "Grejanje" odlučilo da radi i noću sve dok budu ovakvi vremenski uslovi.

Tri gradska semafora nisu odolela udarima vetra, koji u Pančevu dostiže brzinu od 90 km na sat. Službe su odmah posle dojave građana reagovale, pa je semafor koji je pao na uglu ulica Radomira Putnika i Dimitrija Tucovića u međuvremenu popravljen. Sa semafora na raskrsnici ulica Oslobođenja i Stevana Šupljikca pala je jedna lanterna, pa je za sada isključen.

Ali, najgore je prošao stub semafora na uglu Svetog Save i Braće Jovanović, koji je pod udarom košave pukao. Zato je mesto moralo da bude ozbebeđno, preneo je informaciju iz Direkcije za izgradnju i uređnje Pančeva, koja brine o semaforima, Ranko Marčetić iz gradske Agencije za saobraćaj.

"Nadležne službe su odmah, kada su primetile da postoji problem, isključile semafor da ne dođe do opasnosti od udara struje. Doći će da ga demontiraju da ne bi predstavljao opasnost za prolaznike. Imamo informaciju da se lanterna na semaforskom stubu na raskrsnici Oslobođenja i Stevana Šupljikca otkačila i pala", izjavio Ranko Marčetić.

Padali su semafori, ali i drveće. Stanare stare Pilotske škole u Ulici Stevana Šupljkca jutros oko 6 sati probudio je pad stare i trule topole. Na sreću, nikog nije bilo u blizini, a deblo koje je preprečilo ulaz u dvorište oštetilo je parkirani automobil.

"Čuo sam pucanj jutros, kao trasak, oko 5:30-6:00, i to je drvo palo. Primetio sam da je komšijin auto tamo. Brzo sam reagovao, otišao sam da vidim šta se desilo. Ima kritičnog drveća ovde. Živimo ovde kako možemo i umemo. Jedno je tamo palo, padalo je svuda okolo. Sva trula padaju. Trebalo bi da se sanira - ili da dozvole narodu ili da dođe „Zelenilo“ da sanira, bar to koje je kritično, ispričao je predstavnik 17 porodica koje žive u staroj Pilotskoj školi Antonije Pendić.

http://www.youtube.com/watch?v=-4NwUp33nNY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track