HIT: Predsednik opštine sekao kablove sa peći zbog štednje

Iznervirali ga računi

HIT: Predsednik opštine sekao kablove sa peći zbog štednje

Srbija -
Prvi čovek Kuršumlije Radoljub Vidić naredio električaru da poseče kablove na pećima jer ih radnici bespotrebno uključuju

KURŠUMLIJA - Restrikcija!

Revoltiran zbog previsokih računa za električnu energiju u zgradi opštine Kuršumlija, predsednik Radoljub Vidić naredio je električaru da u dvadesetak kancelarija poseče sve kablove na TA pećima.

Veliki računi za struju

- Zaposleni su u toj zgradi radili u majicama kratkih rukava kad je napolju bilo minus 10 - kazao je Vidić.U zgradi opštine u Kuršumliji 2013. instalirano je parno grejanje na ugalj, koje, kako kaže Vidić, sasvim dovoljno zagreva sve opštinske prostorije.

Međutim, zaposleni su uključivali TA peći kako bi dogrevali kancelarije. Veliki računi za struju naveli su predsednika opštine da se lično uveri zbog čega je tolika potrošnja.- Prvo sam video da zaposleni po zgradi šetaju u majicama dok je napolju minus 10 stepeni, u pojedinim kancelarijama bili su otvoreni prozori, i to mi je bilo sumnjivo. Išao sam po kancelarijama i svuda su bile uključene TA peći- rekao je Vidić.

Nakon provere predsednik opštine je najpre iz svoje kancelarije izneo TA peć i upozorio sve zaposlene da isključe peći. Potom je krenuo u proveru i ponovo zatekao vrele peći i otvorene prozore. Posle toga je naredio da se iseku kablovi.

Seča kablova krenula je iz kancelarije načelnika Opštinske uprave Dragana Vidića. On priznaje da je šetao po zgradi opštine u majici.

Počeli od načelnika- Nije ništa čudno, od mene je moralo da se krene, s obzirom na moju funkciju, da se štedi struja i da se ne troši nepotrebno jer imamo centralno grejanje. A jesam poneki put šetao u majici s kratkim rukavima, ali nisam jedini, tako je šetao i zamenik predsednika - rekao je Vidić.

Zamenik predsednika Rajko Nikolić kazao je da je temperatura u zgradi opštine Kuršumlija, zbog parnog grejanja i istovremeno grejanja na električne peći, bila enormno visoka, pa su i stranke reagovale.

- Pa kad su svi šetali u kratkim majicama i svilenim košuljama, i ja sam morao da se malo raskomotim - kazao je Nikolić.

Dvadesetak TA peći iz opštine Kuršumlija uskoro će biti prodato na licitaciji.

Nezadovoljni

RADNICIMA SLABO GREJANJE

Prošle godine opština Kuršumlija je izdvojila pola miliona dinara za uvođenje parnog grejanja.

Međutim, radnici u opštini Kuršumlija kažu da parno grejanje slabo radi i da se kancelarije zagreju tek oko devet sati. Inače, u istoj zgradi se nalaze opština i policija.

Za loženje kotla zaduženi su zaposleni u policijskoj stanici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja