NISMO HEROJI: Vatrogasci koji su spasli trojke nagrađeni povišicom
Foto: Kurir štampano

Skromni

NISMO HEROJI: Vatrogasci koji su spasli trojke nagrađeni povišicom

Srbija -
Ne smatramo da smo heroji, samo smo radili svoj posao. Osećaj sreće kada smo ugledali troje mališana ne može da se opiše. Ne zna se ko je u tom trenutku bio radosniji, njihovi roditelji zbog hrane za bebe ili mi koji smo je dopremili...

VALjEVO - Posle pet dana provedenih u Vojvodini gde su pomagali građanima zavejanim u smetovima, valjevski vatrogasci dobili su zadatak da se probiju do tri bebe. Specijalnim vozilom uspeli su da se probiju do porodice koja je ostala odsečena od sveta i prevremeno rođenim dvoipomesečnim trojkama Jasni, Mladenu i Damjanu Ševo dostave neophodnu hranu!

Vatrogasci Darko Živčić i Milorad Gavrilović su bili upućeni da kroz smetove uz savlađivanje nepristupačnog terena pomognu žiteljima Čente, Zrenjanina i Feketića.

- Počeli smo da se pakujemo, kad je stigao poziv kolega iz Bačke Topole da se pomogne porodici sa tri bebe - pričaju Darko i Milorad.

- Ni trena nismo razmišljali, odmah smo se uputili ka porodici Ševo do Gornje Rogatice. Nijedno vozilo pre nas nije uspelo da prođe tim putem, toliko su bili veliki smetovi.

Požrtvovani vatrogasci ne sećaju se koliko su kilometara prešli ali su se dugo probijali kroz smetove.

Njihovo specijalno vozilo, na koje mogu da se montiraju gusenice, jedino pored tenka može da savlada velike snežne nanose.

- Presrećni smo što smo pomogli deci - kažu vatrogasci.

- Ne smatramo da smo heroji, samo smo radili svoj posao. Osećaj sreće kada smo ugledali troje mališana ne može da se opiše. Ne zna se ko je u tom trenutku bio radosniji, njihovi roditelji zbog hrane za bebe ili mi koji smo je dopremili...

Povišica nagrada za junački poduhvat

Komandant Vatrogasne jedinice u Valjevu Mile Nikolić ističe da će dvojica hrabrih vatrogasaca zbog poduhvata koji su izveli dobiti povećanje plate. Biće predloženi i za godišnje nagrade MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track