Vagondžije iz Kraljeva nastavile blokadu pruge
Foto: Kurir

Nastavljen protest

Vagondžije iz Kraljeva nastavile blokadu pruge

Srbija -
Do sada smo bili dva puta u Beogradu na pregovorima, a sada pozivamo predstavnike Ministarstva privrede da dođu u Kraljevo, poručuju radnici

KRALJEVO - Radnici kraljevačke Fabrike vagona danas su nastavili blokadu pruge Kraljevo - Kosovska Mitrovica i Kraljevo-Požega na pružnom prelazu kod Ložionice, i ne odustaju od zahteva da im se isplate zaostale zarade, overe zdravstvene knjižice i poveže radni staž.

"Ne odustajemo od celodnevne blokade pruge, sve dok ne postignemo dogovor s Ministarstvom privrede o ispunjenju naših zahteva", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Nenad Terzić. On je dodao da su radnici Fabrike vagona, koji štrajkuju osam meseci a prugu blokiraju od 10. februara, spremni na pregovore, ali traže da predstavnici vlade dođu u Kraljevo.

"Do sada smo bili dva puta u Beogradu na pregovorima, a sada pozivamo predstavnike Ministarstva privrede da dođu u Kraljevo, kako bismo dogovorom olakšali položaj radnika", rekao je Terzić.Predsednik Štrajkačkog odbora je naveo da su radnici spremni da odblokiraju prugu, ako se u pregovorima nađe rešenje povoljno po njih.

Radnici Fabrike vagona su poslednju platu dobili u maju prošle godine, a u štrajku, koji prema rečima Terzića nije ugrozio proces proizvodnje, nalaze se od juna 2013.godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track