ČAČAK: Troje zaraženih klostridijom stabilno
Foto: Kurir

Nema novozaraženih

ČAČAK: Troje zaraženih klostridijom stabilno

Srbija -
Reč je o bolesnicima s polomljenim kukovima starosti oko sedamdeset godina

ČAČAK - Stanje troje pacijenata zaraženih toksinom klostridije, koji se nalaze u čačanskoj bolnici, stabilno je, potvrdio je portparol te ustanove, dr Miroslav Sretenović.

Doktor kaže da nema novozaraženih ovom bakterijom."Stanje pacijenata koji su inficirani klostridijom je nepromenjeno", naveo je on precizirajući da su to bolesnici sa polomljenim kukovima starosti oko sedamdeset godina.

Prema rečima direktorke čačanskog Zavoda za javno zdravlje, Ane Mišović preduzete su sve mere u cilju sprečavanja širenja infekcije. Ona ističe da pacijenti dobijaju predviđenu terapiju, a na odeljenju ortopedije se sprovode protivepidemijske i sanitarne radnje.

Mišović je naglasila da se svakodnevno vrši nadzor, a do daljeg neće biti prijema na odeljenju ortopedije čačanske bolnice. "Takođe, zabranjene su posete hospitalizovanim bolesnicima, nema donošenja hrane, osim flaširane vode, a novi pacijenti kojima bude neophodna ortopedska operacija biće upućeni u Zdravstveni centar Studenica u Kraljevo", podsetila je Mišović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track