Stambeni kvadrati za mlade i obrazovane!
Foto: Saša Urošev

Investicija vredna 64 miliona dinara

Stambeni kvadrati za mlade i obrazovane!

Srbija -
U narednih godinu dana izgradiće se prva od osam zgrada stambenog bloka C 2. Deo stanova namenjen je za izdavanje, a deo za prodaju po cenama kvadrata nešto nižim od tržišnih

KIKINDA - Polaganjem kamena temeljca i zvanično je počela izgradnja prve od osam zgrada budućeg stambenog bloka C2. Kada za pet godina ovaj moderan stambeno-poslovni objekat sa oko 12 hiljada kvadratnih metara u potpunosti bude završen, raspolagaće sa 130 stanova na najatraktivnijoj lokaciji u strogom centru grada.

U narednih godinu dana izgradiće se prva četvorospratnica sa 15 stanova i dva lokala. Investicija je vredna nešto više od 64 miliona dinara. Inicijalna sredstva od 15 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za građevinu, a ostatak opština Kikinda. Deo stanova namenjen je za izdavanje u zakup mladim i obrazovanim kadrova, a deo za prodaju po cenama kvadrata nešto nižim od tržišnih:

- Želimo da mladi ljudi nakon završenih fakulteta, imaju mogućnost da se vrate u rodni grad. Gradnjom ovih stanova je započelo i aktiviranje građevinske operative. Stvara se mogućnost da neka od ovdašnjih firmi budu angažovana kao podizvođači preduzeću “Stankomerc” iz Beograda, koje je na tenderu dobilo ovaj neimarski posao- rekao je Pavle Markov, predsednik opštine.

Početku radova prisustvovala je i Maja Lakićević iz republičke Agencije za stanovanje. Ona je istakla da je Kikinda jedina opština u Srbiji, čiji su projekat odobrili Vlada Srbije i resorno ministarstvo: Čim bude oformljena nova Vlada Srbije, biće usvojena i Uredba kojom će tačno biti utvrđeni kriterijumi na osnovu kojih će lica moći da dobiju stanove. Deo stanova koje finansira država, obavezno će se davati u zakup. O sudbini ostalih kvadrata odlučivaće lokalna samouprava. To znači da će ona odrediti da li će ih davati u zakup ili prodavati, rekla je ona.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track