Zrenjanici krenuli za Beograd da predaju peticiju
Foto: Kurir

Zrenjanici krenuli za Beograd da predaju peticiju

Srbija -
Zrenjaninci su u Beograd krenuli s parkinga Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a jedan od članova tog udruženja Zdravko Vujasinović kaže da je peticiju potpisalo oko 6.000 građana

ZRENJANIN- Predstavnici zrenjaninskog udruženja "Naš grad, naša stvar" krenuli su danas za Beograd da predaju peticiju za hitno rešavanje vodosnabdevanja u tom gradu.

Kako su najavili, u podne će, ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, deliti besplatnu zrenjaninsku vodu s arsenom. Zrenjaninci su u Beograd krenuli s parkinga Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a jedan od članova tog udruženja Zdravko Vujasinović kaže da je peticiju potpisalo oko 6.000 građana. Namera organizatora akcije jeste da peticiju predaju predsedniku Srbije i budućem mandataru Vlade Srbije.

Za danas je najavljena i sednica zrenjaninske skupštine, sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Predlogom zaključka o davanju saglasnosti zrenjaninskom Vodovodu na raskid Ugovora za izgradnju fabriku vode, koji je 2012. sklopljen s nemačkom kompanijom "Vasertehnik".

Iz udruženja "Naš grad, naša stvar" navode da nisu pozvani na tu sednicu iako je za to, kako tvrde, postojao usmeni dogovor jer je trebalo da se obrate skupštini. Zrenjaninska voda iz vodovoda zabranjena je za piće od 2004. godine, zbog povećane količine arsena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja