MILOŠ VUČEVIĆ: Redefinisanjem gradske vlasti poboljšavamo javni sektor!
Foto: Nemanja Pančić

Novi Sad

MILOŠ VUČEVIĆ: Redefinisanjem gradske vlasti poboljšavamo javni sektor!

Srbija -
Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora", rekao je Vučević, dodajući da će predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave jer je neverovatno da neko preduzeće, koje je gubitaš, bude u isto vreme i donator

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izajvio je danas da je cilj najavljenog redefinisanja gradske vlasti poboljšanje rada javnog sektora, a ne to koja će stranka upravljati kojim javnim preduzećem.

"Radimo predlog mera koje će doneti poboljšanje funkcionisanja javnog sektora", rekao je Vučević novinarima, dodajući da će predložiti veću kontrolu javnih preduzeća od strane lokalne samouprave.

Vučević je kazao da ne vidi razlog za nervozu i kroz šalu prokomentarisao da "kada vidi napise u medijima može mnogo toga da sazna o razgovorima koje vodi".

On je kazao da je neverovatno da neko preduzeće, koje je gubitaš, bude u isto vreme i donator, naglasivši da je kontrola finansija u javnim preduzećima na dnevnom nivou suštinsko pitanje za rešavanje problema njihovog funkcionisanja.

Gradonačelnik Novog Sada je naglasio da nije siguran da li će koalicioni partneri prihvatiti njegov predlog mera.

"Biće sigurno promena, jer oni koji su pokazali da nisu sposobni da odgovore zadatku na nekim funkcijama treba da budu sklonjeni. Tu mislim i na kadrove iz SNS, kao i na kadrove iz drugih stranaka koalicionih partnera, ali ponavljam nije bitna raspodela ko će voditi koje preduzeće već sistem funkcionisanja", rekao je Vučević.

On je dodao da mnogi govore da grad ne pomaže rad Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a kako je rekao, upravo je grad obezbedio 200 miliona dinara kojima je odblokiran račun te ustanove.

Na pitanje novinara kada će neko odgovarati za ogroman minus u PU "Radosno detinjstvo", Vučević je rekao kada je o zakonskoj odgovornosti reč da je to pitanje za policiju i tužilaštvo, ali je naglasio da mu nije jasno kako je bivši direktor tog preduzeća još uvek na slobodi."Što se političke odgovornosti tiče upravo ćemo sada videti koliko će biti podržan naš predlog o promeni funkcionisanja javnih preduzeća. Koliko vidim iz medija svi su zdušno za redefinisanje, a uveren sam da će biti otpora i da neki neće to prihvatiti", kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, pred Novosađanima će biti odluka da li će podržati predlog o novom načinu funkcionsanja javnog sektora ili su za to da sve ostane po starom.

Kada je reč o razgovorima sa koalicionim partnerima, Vučević je kazao da je sa delom partnera iz koalicija već obavio razgovore, a da sa delom tek treba da ih obavi, ne precizirajući termine tih razgovora, niti termin konačnog donošenja zaključaka povodom redefinisanja unutar gradske vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja