Bolnici u Kraljevu nedostaju lekari specijalisti
Foto: Marina Lopičić

Na preglede se čeka mesecima

Bolnici u Kraljevu nedostaju lekari specijalisti

Srbija -
Rešenje niej samo zaposliti lekara, jer se specijalista gradi godinama, a to košta, kaže direktor Zvonko Veselinović

KRALJEVO - Direktor Zdravstvenog centra "Studenica" iz Kraljeva Zvonko Veselinović izjavio je da su lekari koji rade u ovom zdravstvenom centru starije dobi i da im nedostaju specijalisti.

Veselinović kaže da nije rešenje samo zaposliti lekara, jer se specijalista gradi godinama, a to košta.

"Jedan semestar na specijalizaciji košta hiljadu evra, plus ostali troškovi, i sve to moramo da platimo iz našeg budžeta. A kako da to finansiramo, kada svako jutro kada dođem na posao, prvo pitam da li smo danas u blokadi", kaže Veselinović, dodajući da im svakog meseca na prinudnu naplatu stiže oko 3,5 miliona dinara za neugovorene radnike.

Zdravstvenom centru "Studenica" najviše nedostaju specijalisti na hirurgiji, internoj i fizikalnoj medicini, ali i drugi lekari. Sve se to odražava i na pacijente koji su primorani da na preglede čekaju mesecima.

"Za operaciju oka se recimo čeka oko tri meseca, dok je na listi čekanja za operaciju kuka oko 200 pacijenata", kaže Veselinović.

Na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu, nalazi se oko 70 nezaposlenih lekara i 150 medicinskih sestara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track