ČITAOCI KURIRA POMAŽU: Talentovana Stefanija (14) dobija violinu!
Foto: Sasa Urosev

Srbija prepoznala talenat i tužnu sudbinu

ČITAOCI KURIRA POMAŽU: Talentovana Stefanija (14) dobija violinu!

Srbija -
Obezbeđena su i sredstva za njen odlazak na dva velika međunarodna takmičenja

KIKINDA: Srećne! Tužna sudbina velikog muzičkog talenta Stefanije Udicki (14) iz Kikinde, koja je rano ostala bez oca, nije neopaženo prošla kod čitalaca Kurira. Obezbeđena su sredstva za kupovinu violine i odlazak na dva velika međunarodna takmičenja:- Jedna firma će snosiće troškove takmičenja u Češkoj, koje se održava od danas do 10. maja, i stipendirati Stefaniju od naredne školske godine, a druga kupiti novu violinu. Violinu ćemo kupiti nakon prvomajskih praznika. Stefanija će konačno imati svoj instrument. Otkako je pre četiri godine postala učenica Škole za muzičke talente u Ćupriji, vežbala je i takmičila se na školskoj violini. Stefanija je presrećna. Nedavno je postala laureat državnog takmičenja koje je održano u Beogradu- kaže u dahu majka briljantne violinistkinje Senka Udicki.

Priča da joj se, nakon pisanja Kurira, javilo nekoliko ljudi spremnih da Stefaniji poklone svoje violine: Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika Niša, čak je došao u Ćupriju i doneo joj violinu sa kojom se, svojevremeno, spremao da upiše Muzičku akademiju. Ganut Stefanijom sudbinom , od srca joj je poklonio instrument, ali je procenjeno da joj ta violina, ipak, ne odgovara. Zahvalna sam njemu, ali i svima koju su izrazili želju da nam pomognu- kaže Senka.

Ona ističe da Stefaniji puno pomaže i opština Kikinda:-Lokalna samouprava već četiri godine snosi troškove putovanja i smeštaja u Ćupriji, a odobrila je deo sredstva za takmičenje koje će se 25. maja održati u Italiji. Još uvek ne mogu da verujem da smo uspeli -priznaje Senka.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track