ŽITORAĐA: Održan drugi festival Bez muke do nauke!
Foto: Milen Đorđević

Druženje u regionu

ŽITORAĐA: Održan drugi festival Bez muke do nauke!

Srbija -
Profesor biologije Milica Stanisavljević, koja je i ove godine bila zadužena za organizaciju festivala, istakla je da je i ove godine festival ispunio očekivanja, kako škole tako i posetilaca i zahvalila svim gostima, učenicima i kolegama koji su doprineli da ova manifestacija protekne u najboljem mogućem redu
1 / 6 Foto: Milen Đorđević

ŽITORAĐA- Juče je u bioskopskoj sali Doma kulture u Žitorađi održan drugi po redu festival nauke pod nazivom „Bez muke do nauke“. Na festivalu je učestvovalo oko 140 učenika osnovnih i srednjih škola i udruženja iz regiona a organizator je bila Srednja škola Žitorađa.

Profesor biologije Milica Stanisavljević, koja je i ove godine bila zadužena za organizaciju festivala, istakla je da je i ove godine festival ispunio očekivanja, kako škole tako i posetilaca i zahvalila svim gostima, učenicima i kolegama koji su doprineli da ova manifestacija protekne u najboljem mogućem redu.

Dodaje da je Srednja škola iz Žitorađe jedna od retkih škola koja se usudila da organizuje jednu ovakvu manifestaciju, što potvrđuje kvalitet rada škole i posvećenost učenika i kolektiva razvoju i promociji nauke.

-Posebno atraktivni posetiocima bili su eksperimenti iz domena medicinskih nauka, a veliku pažnju privuklo je i Gljivarsko udruženje iz Niša sa svojim predavanjima-kaže profesorka Stanisavljević i dodaje da je lepo vreme omogućilo da dobar deo postavke bude izložen u parku u centru Žitorađe a prirodni ambijent je upotpunio lepu sliku celokupne manifestacije.Inače, pored učenika Srednje škole iz Žitorađe, na festivalu su učestvovali i Medicinska škola „Dr Aleksa Savić“ iz Prokuplja, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje, Visoka poljoprivredno – prehrambena škola iz Prokuplja, Odsek za hemiju PMF u Nišu, OŠ „Toplički heroji“ iz Žitorađe, Gljivarsko društvo iz Niša i Gimnazija „9. Maj“ iz Niša.

Organizatori kažu da je po broju učesnika i posećenosti ovogodišnji festival premašio sva očekivanja a sledeći zakazuju iduće godine na istom mestu i u isto vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track