U Vrdniku evakuisano dvadeset kuća
Foto: Kurir Štampano

Kritično u Vojvodini

U Vrdniku evakuisano dvadeset kuća

Srbija -
Neki od ugroženih evakuisani su bagerskim kašikama

NOVI SAD - Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić koji je i komandant pokrajinskog štaba za vanredne situacije izjavio je posle obilaska terena u Vojvodini, da na nekoliko lokacija u Sremu ima problema sa nabujalim potocima, naglasivši da je u Vrdniku evakuisano dvadeset kuća.

Članovi pokrajinskog štaba za vanredne situacije AP Vojvodine oko 21.30 sati završili su obilazak terena u Vojvodini, a uz Ješića u obilasku su bili i direktor "Voda Vojvodine" Mirko Adžić i tehnički dikretor tog Javnog vodoprivrednog preduzeća Aleksandar Nikolić.

"U nižem delu Vrdnika u blizini mesta gde su se spojila tri potoka evakuisano je dvadesetak kuća, bilo je i manjih problema, jer neki od ugroženih nisu želeli da napuste svoje kuće", rekao je Ješić, dodajući da je među evakuisanima bilo i nekoliko male dece.

Prema Ješićevim rečima, neki od ugroženih evakuisani su bagerskim kašikama.

"U Rumi su uočeni manji problemi sa potokom Jelenci i radovi na sanaciji tog problema su u toku, dok u Mitrovici postoji problem sa potokom Čikoš", rekao je Ješić, dodajući da se posebne mere preduzimaju na Pavlovačkom jezeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track