Stiže pomoć poplavljenima od preduzeća i institucija
Foto: MUP

Katastrofalne poplave paralisale Srbiju

Stiže pomoć poplavljenima od preduzeća i institucija

Srbija -
Apelujemo na sve nadležene organe, da u cilju zaštite trgovinske struke, sankcionišu sve trgovce, koji se u ovom kritičnom trenutku, podizanjem cena nesavesno ponašaju, poručila je direktorka društva Merkator-S Stanka Pejanović

BEOGRAD - Mnogobrojna preduzeća uputila su humanitarnu pomoć u novcu i hrani stanovništvu ugroženom od poplava, a "Pošta Srbije" donela je odluku o oslobađanju plaćanja provizije za uplate humanitarne pomoći.

Pošte će primati bez naplate provizije uplate na sledeće račune:

840-744141843-14 sa pozivom na broj 39-501-04 (obavezan model 97) - uplate za Grad Beograd i na račun 840-3546721-89 (poziv na broj nije obavezan) - Republika Srbija.

Kompanijama i firmama koje su se tokom dana najavile pomoć poplavljenim područjima u Srbiji pridružila se i Apatinska pivara koja je donirala sumu od pet miliona dinara za pomoć najugroženijim opštinama u Beogradu.

Kompanija SBB i KKR, investicioni fond u čijem sastavu posluje kompanija, doniraće sumu od 25 miliona dinara za pomoć podrcucjima zahvaćenim poplavama u Srbiji, u dogovoru sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a.

Trgovinski lanac DIS odlučio je da pomogne domaćinstvima ugroženim u poplavama koje su pogodile našu zemlju. Pomoć u robi vrednoj 2.000.000 dinara, DIS će dostaviti Štabovima za vanredne situacije u Beogradu, Loznica, Smederevska Palanka i Krupanj za dalju distribuciju u naseljima koja su najteže stradala od vodene stihije. Direktor DIS-a Darko Aćimović kaže da je DIS kao domaća kompanija uvek uz svoj narod i da je od početka nepogoda u stalnom kontaktu sa organima Vlade Srbije. „Složili smo se da je najpotrebnija pomoć u robi, pre svega u osnovnim životnim namirnicama i flaširanoj vodi“, kaže Aćimović i dodaje da će upravo ti proizvodi činiti paket pomoći od 2 miliona dinara.

Kompanija Agroposlovi - Fidelinka je danas isporučila jedan kamion testenina od 7.000 kilograma koja će u koordinaciji sa kriznim štabom MUP-a biti distribuirana u područja koja su najkritičnija u poplavnom talasu.

Kompanija IDEA i "Voda Jana" poslale su hitnu humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu u područjima pogođenim poplavama.

U koordinaciji sa Kriznim štabom MUP Srbije i lokalnim kriznim štabovima IDEA i "Jana" donirale su 83.000 litara vode i pet tona voća građanima Obrenovca, Lazarevca, Trstenika, Svijajnca, Jagodine i Paraćina.

Takođe, IDEA i "Jana" stavile su na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije i kamione, u cilju pružanja neophodne pomoći ugroženim građanima.

Kompanija Merkator-S, u čijem sastavu posluje najstariji srpski trgovinski brend Roda, uputila je danas humanitarnu pomoć najugroženijem stanovništvu u vrednosti od 2,3 miliona dinara u vodi, konzerviranoj hrani, pelenama i odeći.

"Apelujemo na sve nadležene organe, da u cilju zaštite trgovinske struke, sankcionišu sve trgovce, koji se u ovom kritičnom trenutku, podizanjem cena nesavesno ponašaju“, poručila je direktorka društva Merkator-S Stanka Pejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track