Sjenica pomaže Obrenovcu i Šapcu: Šalje spasioce, mehanizaciju i čamce
Foto: Sda

Odazvali se pozivu premijera Srbije

Sjenica pomaže Obrenovcu i Šapcu: Šalje spasioce, mehanizaciju i čamce

Srbija -
Angažujemo svu raspoloživu mehanizaciju. Pozivamo i sve koji se osećaju sposobnim da se priključe, rekao je Mujović

NOVI PAZAR/SJENICA - Opština Sjenica uputila je večeras 50 pripadnika Gorske službe spasavanja i dobrovoljaca krenuti put Obrenovca i Šapca za pomoć i evakuaciju stanovništva i za odbranu tih gradova od poplava.

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović je novopazarskom Radiju Sto plus rekao da se priprema i slanje mehanizacije i čamaca.

"Angažujemo svu raspoloživu mehanizaciju. Pozivamo i sve koji se osećaju sposobnim da se priključe", rekao je Mujović i istakao da sjenička služba spasavanja ima iskustva iz sličnih prilika.Na zvaničnoj stranici FK Novi Pazar na Fejsbuku upućen je poziv svim volonterima."Prijave za odlazak u Šabac su u toku. Poziv za sve volontere i ljude dobre volje koji hoće i žele da pomognu poplavljenim područjima u Srbiji. Volonteri kancelarije za mlade Novi Pazar i svi dobronamerni ljudi koji žele da pomognu poplavljenom području kreću na put u subotu ujutro u 5 časova ispred zgrade Gradske uprave. Volonteri će u toku subote pomagati stanovnicima Šapca u punjenju džakova peskom, postavljanju zaštite od poplave, itd. Obezbeđen je prevoz! Mladi su uvek bili pokretačka snaga i najdragoceniji resurs jedne društvene zajednice i uvek su se odazivali ovakvim apelima. Njihov doprinos stabilizaciji stanja u uslovima nezapamćene elementarne nepogode koja je zahvatila Srbiju od nemerljivog je značaja i još jedna prilika da kao grad i država budemo neizmerno ponosnina jedan od osnovnih stubova društva – naše mlade ljude", navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track