Članovi vlade pomagali narodu!
Foto: Dragana Udovičić

Ministri obilazili poplavljena mesta, nosili hranu i pomagali u evakuaciji najugroženijih građana

Članovi vlade pomagali narodu!

Srbija -
Ministri su se i drugi dan angažovali koliko god su mogli - obilazili su poplavljena mesta, nosili hranu i ćebad, pomagali u evakuaciji najugroženijih građana

BEOGRAD - Solidarnost.Premijer Aleksandar Vučić i ministri i juče su se, drugi dan zaredom, maksimalno angažovali - obilazili su poplavljena mesta, nosili hranu i pomagali u evakuaciji najugroženijih građana. Ministri odbrane i pravde Bratislav Gašić i Nikola Selaković u zoru su s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem obišli područje Uba i Valjeva.Poslušati pozive VladeSelaković je u izjavi novinarima apelovao na građane u rizičnim područjima da na vreme poslušaju poziv i nalog Vlade, republičkog štaba za vanredne situacije, Vojske, Žandarmerije, policije, da se blagovremeno evakuišu ako je to potrebno „jer je ljudski život vredniji od bilo kakve imovine“:- Sve to može živ čovek da stvori, sve to živ čovek može ponovo da stekne i nabavi, ali život ne može nikako. Gašić je kazao da je angažovano više stotina pripadnika Vojske i da je bilo mnogo ekipa sa čamcima.- Više od 1.000 pripadnika vojske je na terenu, a da ne pričamo o borbenim i motorizovanim sredstvima - rekao je Gašić, koji se posle podne uputio u Obrenovac, gde je bilo najkritičnije.Pod takvim tempom, Gašić je ogladneo, pa je nožem jeo narezak iz konzerve.U Obrenovcu su u evakuaciji učestvovali i ministar polciije Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Ocenivši da je situacija u Obrenovcu najteža, Stefanović je rekao da je nivo Save kod Šapca podignut, kao i da će se raditi danonoćno, pod lampama i reflektorima.Pomoć sa KosovaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je Ub i žiteljima odneo hranu i vodu. Vulin je u Ubu dočekao dobrovoljce sa Kosova i Metohije.

Briga za domaćinstva bez strujeDa električna energija stigne do naselja koja su ostala be z struje bila je glavna briga ministra energetike Aleksandra Antića.

Radiće se pod reflektorimaMinistar policije Nebojša Stefanović kaže da iz Obrenovca nema dobrih vesti i da će se raditi danonoćno, pod lampama i reflektorima.

Gašić pomagaoMinistar odbrane Bratislav Gašić pomagao je pripadnicima Vojske Srbije prilikom evakuacije građana iz Obrenovca, jednog od najugroženijih gradova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja