NOVI SAD: Voda za piće zdravstveno bezbedna
Foto: Shutterstock

Ispitivanja pokazala

NOVI SAD: Voda za piće zdravstveno bezbedna

Srbija -
Preporučuje da se voda sa javnih česmi sa izvora na sremskoj strani grada ne koristi za upotrebu

NOVI SAD – Voda za piće u Novom Sadu je hemijski i mikrobiološki ispravna i zdravstveno bezbedna, pokazala su i današnja testiranja u laboratoriji Javno-komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” kao i u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Kako je saopštilo Odeljenja za odnose s javnošću pri novosadskom Vodovodu, istovremeno se preporučuje da se voda sa javnih česmi sa izvora na sremskoj strani grada ne koristi za upotrebu.

Institut za javno zdravlje, kao institucija nadležna za kontrolu pijaće vode, saopštio je da sve dosadašnje analize govore da je voda iz gradskog vodovoda nepromenjenog kvaliteta i da je zdravstveno bezbedna. Voda iz vodovodne mreže kontroliše se redovno, sa 18 uzoraka u toku dana, a uz to i interna kontrola tokom celog proizvodnog procesa (24 sata) obavlja se u laboratoriji “Vodovoda i kanalizacije”, navodi se u saopštenju tog javnog preduzeća.

Dodaje da je proizvodnja i distribucija vode za piće pod stalnim nadzorom Sektora za sanitarni nadzor Pokrajinske sanitarne inspekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track