Najnovije vesti

PREMIJER SRBIJE: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene!
Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

PREMIJER SRBIJE: Uhapšeni trgovci koji su podigli cene!

Srbija -
Među uhapšenima je i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cene namirnica, rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je uhapšeno nekoliko osoba koji su u vanrednoj situaciji podigli cene vode i namirnica.

"Među uhapšenima je i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cene namirnica", rekao je Vučić.

Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih dela protiv imovine i zdravlja ljudi.

Policiji je naloženo da prikupi izveštaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cena i slično. Nakon analize tamo gde ima osnova biće preduzete mere shodno zakonu, napominje se u saopštenju.Svi koji budu zloupotrebili situaciju nastalu usled vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju i usled evakuacije ostavila hiljade gradjana van svojih domaćinstava, biće procesuirani u hitnom postupku i najstrožije kažnjeni, saopštio je danas Prekršajni apelacioni sud.

"Pojedinci vođeni željom da steknu ekstra profit i iskoriste ovu nesreću, protivzakonito su podigli cene osnovnih životnih namirnica, poput hleba i mleka. Sada je najvažnije zaštititi ljudski život i sve raspoložive kapacitete prekršajnog pravosudja staviti u tu svrhu", izjavio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić.

Pašalić je istakao da ako gradjani primete da neko neosnovano usled ove situacije podiže cene osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka i hrane za decu odmah obaveste nadležne inspekcije ili najbližeg policajca, kako bi se takvi pojedinci priveli pravdi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track