Građani i firme pomažu najugroženijima!
Foto: Kurir

Humanost na delu

Građani i firme pomažu najugroženijima!

Srbija -
Mnoge privatne firme su se angažovale na prikupljanju pomoći. Jedna privatna firma je dstavila humanitarnu pomoć na Sajam. Sa deset automobila doneli su pelene, vodu, konzerve i suvu hranu

SRBIJA - U objektima Delez Srbija u Beogradu i Novom Sadu volonteri organizacije Ujedinjena Srbija započeli su prikupljanje pomoći za najugroženije u poplavama, dok su Domaći Trgovački Lanac i Eurobanka donirali novčana i sredstva u vidu robe.

Volonteri u objektima Deleza će pomagati potrošačima koji žele da doniraju hranu i druge potrepštine u odabiru šta treba kupiti, i ove donacije potrošača će biti odvajane u posebne kutije, navodi se u saopštenju.

U Beogradu, volonteri prikupljaju pomoć u sva četiri Tempo centra, u Maxi supermarketima u Sarajevskoj, Gospodar Jovanovoj, Mirijevskom vencu, Prvomajskoj, Dragice Končar, Paunovoj i u Ulici Džona Kenedija. U Novom Sadu, potrošači mogu da kupe robu za donaciju u Maxi supermarketima u Bulevaru oslobođenja, Bulevaru Cara Lazara i Tempu u Tekelijinoj ulici.

Kompanija Delez Srbija je u ugrožena područja već usmerila oko 11 tona namirnica posredstvom svojih Tempo Centara i Maxi supermarketa prema evidenciji potreba Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije.Iz Deleza najavljuju da će nastaviti sa donacijama, i da će u toku sutrašnjeg dana isporučiti 3,5 tona hleba za smeštene u centrima u Beogradu.

Takođe, iz "Domaćeg Trgovačkog Lanca" (DTL) navode da će u naredna tri dana donirati robu od domaćih proizvođača u vrednosti od skoro 1,5 miliona dinara Sektoru za vanredne situacije. Eurobanka je uplatila iznos od milion dinara za pomoć ugroženima u vanrednoj situaciji, preko namenskog dinarskog predračuna Vlade Srbije.

Mnoge privatne firme su se angažovale na prikupljanju pomoći. Jedna privatna firma je dstavila humanitarnu pomoć na Sajam. Sa deset automobila doneli su pelene, vodu, konzerve i suvu hranu

Kompanija "SIMPO" obezbedila je 450 dušeka za ugrožene od poplava u Srbiji, koje je isporučio nadležnim službama još prvog dana ove prirodne katastrofe.

Simpo je stabu za vanredne situacije ponudio i stavio na raspolaganje i 100 ležaja, 500 dečjih dušeka i 1.000 dečjih krevetića, koje ce isporučiti odmah po zahtevu i rasporedu nadležnih službi.

Karate klub Olimpik iz Beograda, Bulevar kralja Aleksandra 79 ustupa svoje prostorije na korisćenje ugrozenim licima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja